Keukenspullen: bamboe en biologisch katoen

15:28

Toen ik het huis uit ging nam ik een hele voorraad oude keukenspullen van mijn ouders mee. Tweede keus, want mijn zusje had de eerste selectie al gemaakt. Wat mijn ouders niet in drievoud hadden, kocht ik voor een paar euro in de kringloop of bij Ikea. Inmiddels ben ik een paar jaar verder en beginnen een aantal spullen het langzaam te begeven. Theedoeken krijgen steeds meer gaten, er vallen stukjes plastic van mijn spatels - het is tijd voor échte keukenspullen.

Ik heb besloten om stap voor stap mijn kapotte, opgebruikte spullen te vervangen en ik ben begonnen met theedoeken, vaatdoekjes en pollepels. Die kocht ik bij Dille & Kamille in Amsterdam. De gestreepte theedoek op de foto is van 100% biologisch katoen en kost 3,95 euro. Het gestreepte vaatdoekje is ook van 100% biologisch katoen en kost 1,85 euro. De bamboe lepel (ik vind het een spatel, want hij is niet echt uitgehold) kost 2,50 euro. De bamboe opscheplepel helemaal rechts kost 2,25 euro. Ik moest me inhouden om niet nog veel meer mee te nemen, zeker de bio-katoenen ovenwanten en schorten vond ik superleuk (maar had ik helaas niet nodig).

De schattige cactusjes komen trouwens ook van Dille & Kamille.

You Might Also Like

6 reacties

 1. Leuke winkel om te shoppen he, ik moet ook altijd goed in het achterhoofd houden wat ik nu al dan niet nodig hebben. Mooie aankoop, hoop dat ze lang meegaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. e m m a + j o h n3 mei 2015 om 18:34

   Ze zijn superfijn! En ja.. die winkel is echt heel verleidelijk!

   Verwijderen
 2. Wat een gave blog hebben jullie! Ik ben sinds een paar dagen me meer aan het verdiepen in zero waste en deze blog gaat me daarbij zeker heel veel bij helpen. Ik vind deze spulletjes van Dille&Kamille echt heel erg leuk. Helaas heb ik geen nieuwe keukenspullen nodig op dit moment, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. e m m a + j o h n3 mei 2015 om 18:33

   Wat leuk Desi! Als je vragen hebt kun je die zeker stellen, en verder kun natuurlijk veel hier vinden. Jammer dat je geen keukenspulletjes nodig hebt, haha, maar je kunt wel alles wat je vanaf nu moet vervangen voor iets duurzaams/plasticvrij vervangen. Zo doen wij het ook! Stap voor stap!

   Verwijderen
 3. Een heel gave uitdaging! Mijn ogen zijn geopend door deze blog! Boodschappen doen heb ik normaal gesproken een hekel aan. Ik ben sinds kort vegetariër geworden en het is een grote uitdaging om plastic-vrij, vegetarisch, biologisch en bulkinkopen te combineren.
  Ik woon niet in de buurt van een grote stad, dus zou naar Rotterdam moeten uitwijken voor bulk (bij Gimsel)...
  Hier in de buurt is er een biologische boederij waar ik vanalles kan kopen en laten bezorgen, maar ik vrees dat ik daarbij ook veel verpakking meekoop.
  Heeft iemand tips voor het combineren van deze vier uitdagingen, dan hoor ik graag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. e m m a + j o h n8 juli 2015 om 07:55

   Wij hebben ook alle vier de uitdagingen als vegetariër, zero waster, biologisch en bulk. Het fijnste zou zijn als er in de buurt inderdaad een winkel is. Voor bulk: koop groots in! Pasta en rijst bijvoorbeeld blijven héél lang houdbaar, dus hier kun je gerust een voorraad van aanschaffen. Dan hoef je minder vaak op zoek naar een bulkwinkel! Voor noten kun je misschien bij Vomar terecht (zij hebben biologische noten in bulk). Wat betreft vegetarisch: koop in bulk kikkererwten en linzen en ga ze vervolgens zelf wellen! Goedkoop en supervoedzaam. Bij een bioboerderij is men vaak wel enthousiast over een uitdaging als deze. Vraag gewoon of je je eigen eierdoos mee mag nemen en of je je gebruikte melkflessen weer in kunt leveren!

   Verwijderen

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl.

Facebook

Pinterest