Zero waste tip: een stevige (rug)tas

20:38

Zero waste leven betekent veel rondfietsen en -lopen met glazen flessen, mason jars, rvs bakjes, bananen, bulkzakken vol havermout en allerlei andere grote/zware/breekbare dingen. Daar kun je dus wel een goede stevige tas of rugzak bij gebruiken. Ik verloor op de tweedehands markt in de IJ-hallen mijn hart aan dit exemplaar: een lichte leren rugzak waar mijn oude versleten katoenen exemplaar met gemak in past.

Deze tas heeft er al een heel leven opzitten en gaat nu een heel nieuw leven tegemoet. Omdat ik hem tweedehands kocht, is hij zero waste. Hij is wel van leer en heeft afval geproduceerd en water verbruikt toen-ie gemaakt werd, maar dit is al zijn tweede (of derde, of vierde..) ronde en dan is hij inmiddels eigenlijk guilt free - en is het leer voor mij persoonlijk geen bezwaar. Sterker nog, het heeft als groot voordeel dat-ie superstevig is en mijn wekelijkse boodschappen de komende twintig jaar met gemak de stad doorsjouwt.

Het is misschien wel één van de beste zero waste tips: zorg dat je een goede (rug)tas hebt!


You Might Also Like

1 reacties

  1. Daar loop ik de laatste tijd aan te denken. Alleen al aan droogwaren kom ik maandelijks voor ons gezin gemakkelijk aan zes kilo... Hoe vervoer je dat in glazen potten? Jij dus duidelijk met een rugzak.
    Het is een mooie en volledig akkoord, tweedehands valt het schuldgevoel zo weg. Als vleeseter zou ik het pas erg vinden moest het leder van die dieren niet gebruikt worden, ook dat vind ik zero waste. Alles van het gestorven dier gebruiken.
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl.

Facebook

Pinterest