Zero waste tip: een stevige (rug)tas

20:38

Zero waste leven betekent veel rondfietsen en -lopen met glazen flessen, mason jars, rvs bakjes, bananen, bulkzakken vol havermout en allerlei andere grote/zware/breekbare dingen. Daar kun je dus wel een goede stevige tas of rugzak bij gebruiken. Ik verloor op de tweedehands markt in de IJ-hallen mijn hart aan dit exemplaar: een lichte leren rugzak waar mijn oude versleten katoenen exemplaar met gemak in past.

Deze tas heeft er al een heel leven opzitten en gaat nu een heel nieuw leven tegemoet. Omdat ik hem tweedehands kocht, is hij zero waste. Hij is wel van leer en heeft afval geproduceerd en water verbruikt toen-ie gemaakt werd, maar dit is al zijn tweede (of derde, of vierde..) ronde en dan is hij inmiddels eigenlijk guilt free - en is het leer voor mij persoonlijk geen bezwaar. Sterker nog, het heeft als groot voordeel dat-ie superstevig is en mijn wekelijkse boodschappen de komende twintig jaar met gemak de stad doorsjouwt.

Het is misschien wel één van de beste zero waste tips: zorg dat je een goede (rug)tas hebt!


You Might Also Like

1 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook