Vier basic items voor een Parijse kledingkast

08:29


Wij houden van vintage kleding en geven hier dan ook heel veel tips en inspiratie. Maar waar begin je met het bouwen van een goede kledingcollectie? Bij de basics. We gaan terug naar de onmisbare items en leggen de basis voor een piekfijne kast, à la parisienne.

Na een stapel modeboeken verslonden te hebben, ben ik erachter wat dé gemene deler van alle literatuur is: de basics. Avondenlang vergaapte ik me aan de ideale outfits op Pinterest, totdat ik ontdekte dat ze allemaal één ding gemeen hadden: het waren basics. En ja... eigenlijk zijn ze ook onmisbaar. Vergeet alleen nooit om je éigen stijl uit te dragen, met wat key items en opvallende kledingstukken. Hierdoor kun je later doorbouwen naar een capsule wardrobe, maar daar posten we later een ander stuk over. Nu gaan we ons focussen op de basis. 

Met deze items zit je alvast goed
1. De witte blouse. Ga voor een exemplaar van biokatoen of linnen of haal er eentje uit de kringloopwinkel, of uit je oma's kledingkast. De witte blouse is het ideale basisitem. Doe er een trui over voor een leuk effect, of draag hem op een spijkerbroek in de zomer. 
 
2. Het wollen vest. Ik ben nog op zoek naar het ideale wollen vest, maar tot die tijd verslijt ik mijn Zweedse vest tot op de laatste naad. Maakt ieder grijs t-shirt een stuk leuker én is ook nog eens lekker warm. 
 
3. Zorg dat je één net jurkje in je kast hebt hangen dat je kunt dragen tijdens een bruiloft, chique lunch of cocktailparty. Kies voor een neutrale kleur, zodat je altijd binnen de dresscode past.
 
4. Het gestreepte t-shirt. Letterlijk ie-de-re parisienne heeft er eentje, en ook ik ben 100% fan van mijn gestreepte shirt. Kies de wit-met-zwart voor een zomerlook of de zwart-met-wit voor een iets stoerdere look. 
De perfecte jeans of een zwarte spijkerbroek passen perfect bij dit shirt.
Natuurlijk kun je nog veel meer basics bedenken, zoals de perfecte spijkerbroek, de zwarte blazer en de zwarte kokerrok. Momenteel werk ik zelf aan het creëren van een capsule wardrobe: een kleine garderobe met voornamelijk basics items die je allemaal met elkaar kunt combineren. Hier zal ik binnenkort meer over plaatsen, dus stay tuned! Ben je van plan om nieuwe kleren te kopen? Hou dan deze vier items in je achterhoofd en zorg dat je voor goede kwaliteit gaat.

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook