Gezonde chocolademousse met vier ingrediënten

18:50

Dit recept circuleert al een tijd rond op internet, maar het idee bleef wat gek. Toen we aan onze zero waste brunch bezig waren en nog een avocado én banaan hadden, besloten we toch om het recept eens te maken: zoete healthy chocolademousse met, jawel, banaan en avocado. 

Je hebt niet veel nodig voor deze treat en omdat het ook nog eens gezond is, kun je het chocolademousseje gerust als ontbijt eten! Hoe fijn is dat? En nog fijner: er komt geen plastic verpakking van pas bij het bereiden van dit superlekkere dessert.

Wat heb je nodig:
- 1 banaan
- 1 avocado (een halve kan ook)
- 2 eetlepels cacaopoeder - naar smaak meer toevoegen
- 2 theelepels agavesiroop 

En zo maak je het: 
Het is weer eens zó simpel! Gewoon een kwestie van alle ingrediënten in een blender doen en mixen totdat je een gladde mousse hebt. Ik word hier zo blij van! Het is het lekkerste als je de mousse nog even in de koelkast zet. Heb je haast 's ochtends? Probeer dan eens een bevroren banaan te gebruiken! Als topping kun je home made granola, kokossnippers, chocolate chips of noten toevoegen, maar ook zonder topping is de mousse de moeite waard. Ook onwijs leuk als dessert tijdens een etentje. 

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook