Dressing up your salad

16:23

Ik lunch graag af en toe met een flinke salade, lekker fris en lekker kleurrijk. Mijn favoriete salade bestaat uit sla met kort gebakken champignons, courgette en (gele) paprika, noten en de beste dressing van de wereld. De groente bak ik de avond van tevoren als ik toch al aan het koken ben en blijven in een lunchbox in de koelkast zeker een dagje goed. De sla was ik ook 's avonds al en bewaar ik in een theedoek in de koelkast, zodat je geen nattige blaadjes in je lunchbox hebt. En dan de dressing, die is supersimpel en heel erg lekker.

De dressing heeft maar vier ingrediënten die allemaal zonder plastic of zonder afval te krijgen zijn: 
  • een flinke scheut yoghurt 
  • twee theelepels olijfolie (bij steeds meer winkels kun je je flesje bijvullen)
  • sap van een halve tot een hele citroen (gooi de schil niet weg, die is erg lekker in bijvoorbeeld cake of curry - of om je wasbak mee schoon te maken) 
  • twee theelepels honing
Meng alles door elkaar en je dressing is klaar! En na een nachtje (goed afgesloten) in de koelkast is-ie alleen maar lekkerder.

Tip: neem de dressing los mee in een goed afsluitbaar potje en doe hem tijdens de lunch pas over de salade, dan blijven je slablaadjes lekker knapperig. Als je je salade in een mason jar meeneemt doe dan eerst de dressing, vervolgens de groente, dan de sla en bovenop de noten - hoef je voor de lunch alleen maar even te schudden.

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook