Heerlijk op zondagochtend: homemade granola

16:03

Granola is gebakken/geroosterde muesli (maar dan lekkerder) en is één van mijn favoriete ontbijtjes. Zéker als ik het op zondagochtend zelf maak en met een beetje yoghurt warm opeet.. mmm!

Gelukkig is granola maken ongeveer het makkelijkste dat er is. Je hebt maar een paar dingen nodig voor het basisrecept:
  • havervlokken (geen havermout, maar hele vlokken)
  • je favoriete noten, niet-te-fijngehakt
  • extra virgin kokosolie 
  • honing 
Naar smaak kun je ahornsiroop, kaneel, cacaopoeder, andere vlokken (zoals spelt, boekweit, quinoa, rijst), rozijnen, gedroogde vruchten, chocolate chips, cacao nibs, geraspte kokos of sesamzaadjes toevoegen. Alle ingrediënten zijn in bulk te verkrijgen, behalve honing en kokosolie die ik in een glazen pot (waar je je granola prima in kunt bewaren!) koop.

 
De bereiding is een kwestie van goed mengen. De kokosolie smelt door de temperatuur van je handen, het wordt een beetje een kleverige boel door de olie en de honing, maar blijf alles goed mixen totdat je het idee hebt dat alle vlokken en noten kleverig zijn. Spreid vervolgens de granola uit over een bakplaat of in een bakvorm en zet het 20-25 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven. 

That's it!

In een afgesloten potje kun je de granola één tot twee weken bewaren. Maar net uit de oven is het het allerlekkerst.


PS cruesli en muesli kun je ook in bulk kopen, maar dat is een stuk minder lekker dan deze homemade granola. Je kunt bulkmuesli of vlokkenmix wel prima als basis voor je eigen granola gebruiken.

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook