Oogmake-up om je tanden in te zetten

15:14

Ik ga liever niet zonder make-up de deur uit. Tenminste, niet als ik een afspraak heb. Toch is de hele make-up industrie niet altijd even zuiver, met dierproeven, chemicaliën en vol plastic verpakkingen. Stapje voor stapje probeer ik mijn make-uproutine plasticvrij te maken. Ik ben nog niet altijd tevreden over het resultaat, maar door het proces te delen, kunnen jullie meekijken, meedenken en je mening vormen!

Ik begon met de basis: een zelgemaakte mineral powder. Nu is het tijd voor de volgende stap: de ogen. Mijn oogmake-up is altijd simpel, snel én standaard. Toch vind ik het wel leuk om af en toe te experimenteren. En wat is er nu leuker dan experimenteren met chocola? 


Cacaopoeder is voor verschillende doeleinden te gebruiken. De eerste manier is een simpele eyebrowfiller. Door een beetje cacaopoeder met een kwastje op je wenkbrauwen aan te brengen kun je een strakkere vorm krijgen. Het probleem is wel dat cacaopoeder maar één kleur heeft, dus het is belangrijk om even te kijken of het bij je wenkbrauwkleur past. De 'gewone' kleur is op de foto te zien. Ik ben er nog niet helemaal tevreden over, omdat ik hem wat te licht vind. In het vervolg ga k dus proberen om de kleur donkerder maken met wat zwarte kool of lichter met bijvoorbeeld wat maïzena.

Een tweede manier om cacaopoeder in te zetten is door hem te gebruiken als oogschaduw. Ik ben hier nog mee aan het experimenteren, omdat het poeder goed moet blijven zitten en de neiging heeft om te gaan klonteren als het nat wordt. Maar als je niet met je hoofd in de regen gaat lopen, werkt het over het algemeen prima. 

Heb jij nog tips voor een zero waste beautyroutine? Reageer dan hieronder! Ondertussen kun je ook gewoon het blog in de gaten houden en ontdekken wat ik nog meer kan verbeteren, veranderen of ga verminderen in mijn beautyroutine!


You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook