DIY nagellak remover met maar 2 ingrediënten

13:18

Nagellak is toch niet zero waste? Nee. Klopt. En daar ben ik me volledig van bewust. Het chemische goedje dat je op je nagels smeert om ze een kleurtje te geven is bepaald niet zero waste. Toch had ik nog een potje nagellak in huis en weggooien is natuurlijk helemaal zonde en overbodig.

Omdat ik mijn nagels nooit lang mooi hou (schoonmaken, schrobben, in de aarde wroeten... niet bepaald goed voor je manicure) is het vaak noodzakelijk om mijn nagellak eraf te halen. En daar kies ik dan wél de zero waste optie voor! Het fijne is, dat je (naast water) maar twee ingrediënten nodig hebt, die je waarschijnlijk toch al in huis hebt. Zero effort dus!

Wat heb je nodig
- Azijn
- Citroen
- Beetje water
- Herbruikbaar wattenschijfje

En zo doe je het
Eigenlijk is een recept geven overbodig. Het enige wat je hoeft te doen is een beetje witte azijn en evenveel citroensap in een bakje te doen. Leg het wattenschijfje erin en laat het even weken. Doe ondertussen je handen ongeveer tien minuten in warm water om de nagellak vast een beetje los te weken. 
Als je watje goed doordrenkt is, kun je je nagellak van je vingers afhalen. Het gaat iets lastiger dan met (chemische) nagellakremover, dus je moet er iets meer tijd voor nemen. Maar het werkt verder prima! Naast dat het zero waste is, is het ook nog eens onwijs goedkoop. En dat is in Parijs, waar alles gemiddeld 3 x duurder is dan in Nederland, best een uitkomst.. 


You Might Also Like

2 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook