Zero to go: neem je eigen bestek mee

19:31

Iedere treinreizende Nederlander kent ze wel: de plastic groene vorkmeslepels van de AH to go. Superhandig voor je pasta, yoghurtje, quinoasalade... alles wat je onderweg maar snel wilt halen. Komt het je bekend voor? Dan weet je waarschijnlijk ook dat ze niet alleen van plastic zíjn, maar ook in plastic zítten. Dubbelplastic voor wegwerpservies? Zonde!

Je kunt natuurlijk je vorkmeslepel hergebruiken en afwassen, maar nog beter is het om een zero waste alternatief in je tas te stoppen. En geef toe; dat staat toch ook véél chiquer? Het idee is heel simpel: pak een vork, mes, lepel en eventueel eetstokjes. Pak een grote (bio)katoenenzakdoek. Sla de onderkant en bovenkant van de zakdoek om en leg het bestek ertussen. Rol de doek op en maak vast met een touwtje, elastiekje of.. zoals op de foto.. met een mooi knoopje. Iedereen met wat naaiskills kan dit maken! (Ik kocht hem gewoon zo).

Zorg ervoor dat het bestek altijd in je tas zit. Als je zero waste op pad wilt, is het handig om altijd dezelfde tas bij je te hebben, zodat je nooit iets vergeet mee te nemen. Wil je liever wat afwisseling, dan kan een (zelfgemaakte) bag-in-bag een goede oplossing zijn. In ieder geval is één ding zeker: voor een hele dag zero waste op stap, is een grote tas behoorlijk handig! Ik ben nog steeds op zoek naar het perfect exemplaar, dus als iemand tips heeft?

You Might Also Like

2 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook