Warme winterjas

15:09


Een winterjas kopen in de uitverkoop is slim. Althans, dat dacht ik lange tijd. Jassen zijn duur en als je ze met korting koopt, ben je dus goed bezig. Fout. Er is een veel leukere manier om de perfecte ware winterjas op de kop te tikken, zónder rond te lopen in een uitverkoopje dat niet bepaald duurzaam is geproduceerd. En daarom begon ik aan een heuse jassenjacht!

Elk jaar worden er miljarden kledingstukken geproduceerd (zo rond de 91.000.000.000). Nog wat cijfers: ongeveer 10% van de jaarlijkse CO2-uitstoot is afkomstig van de kledingindustrie en zo'n 3% van de afvalwaterproblemen is gerelateerd aan textielproductie. Je kunt je dus wel voorstellen dat het maken van nieuwe kleding niet bijdraagt aan een duurzamere wereld.

Wat dan? Vintage! Ik heb zelf twee dagen langs tientallen vintagewinkeltjes geslenterd om mijn perfecte jas te vinden en dat kwam zeker niet omdat er zo weinig jassen te vinden waren, maar vooral omdat ik gewoon niet kon kiezen. De prijzen van goede vintage winterjassen variëren enorm, afhankelijk van winkel en merk. Er hangen vaak zelfs exemplaren van nog geen 10 euro tussen, maar die zijn vaak een stuk minder warm. Mijn jas was 20 euro, een koopje.

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook