Een frisse start

22:46


Dat je heel makkelijk een zero waste approved tandenborstel kunt aanschaffen wist je misschien al. En dat is maar goed ook, want we poetsen gemiddeld 740 keer per jaar onze tanden. Maar wist je ook dat je die vervelende tube tandpaste voorgoed de deur uit kunt doen? Op een heel veel blogs zijn recepten voor DIY tandpasta te vinden. Vind je dat nog te ver gaan, dan zijn tandpastatabletten misschien wat voor jou.

Deze tandpastatabletten van Lush kosten ongeveer vier euro voor een doosje van 40 tabletjes. Een half tabletje per poetsbeurt is eigenlijk al voldoende. Ze zijn er in verschillende smaken en versies, maar de pepermuntachtige smaak is misschien wel het meest vertrouwd. Het fijne van de pastilles is dat ze in 100% recyclebaar karton zitten. Er komt dus geen plastic aan te pas!

Het belangrijkste ingrediënt in deze tabletjes is hetzelfde als in veel DIY tandpasta's: bicarbonaat, ofwel baksoda. Helaas zit in deze variant ook het iets minder goede SLS, waardoor de tablet in je mond gaat schuimen. Voor de smaak is onder andere gebruik gemaakt van sandelhout, vanille en mirre. Het is daarom wel even wennen: geen brandende mintsmaak na het tandenpoetsen, maar juist een neutrale smaak en een schoon gevoel. Voorlopig gebruik ik deze tabletjes, voordat ik over wil gaan op een DIY variant, zoals deze: 
1 theelepel baksoda
1/2 theelepel zeezout
1 druppel pepermunt etherische olie
een paar druppels water

Mix alle ingrediënten tot een redelijk dikke pasta en smeer het vervolgens op je tandenborstel. Wat heeft jouw voorkeur? De tabletjes of de DIY variant?
You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook