Nieuwe zero waste winkels in Nederland

13:18Het is ZO LEUK om te zien dat er nog steeds adresjes bijkomen op onze kaart met zero waste winkels. De afgelopen tijd is er een aantal leuke zero waste winkels bijgekomen in Nederland. En daar worden wij natuurlijk heel enthousiast van. We hebben ze nog niet allemaal bezocht, maar delen ze graag met je. Misschien is het in jouw buurt, of vlak bij je vakantie-adres!

Elemental Eco Breda

Foto: Elemental Eco (headerfoto artikel ook)


Deze zero waste winkel is nu zo'n 5 maanden open en vind je in een unit bij STEK. Kom hier met je eigen verpakkingen en vul ze met droge ingrediënten zoals rijst, pasta en noten. Of neem je fles mee voor (af)wasmiddel. Maar Elemental Eco is meer dan 'alleen' een zero waste winkel. Hier worden regelmatig leuke workshops (bijv. zuurdesem!), wildplukwandelingen en een plantenmarkt georganiseerd. Hoe leuk is dat? 

Openingstijden: wo-za 11.00 - 17.00
Adres: Veilingkade 9, unit 8D Breda

Potjes & Deksels Rotterdam e.o

Foto: Potjes & Deksels


Geen vaste winkel maar een rijdende zero waste shop! Dat is Potjes & Deksels. Deze eerste afvalvrije SRV-wagen van Nederland is jouw voorraadkast op wielen. Hier kun je je eigen bakjes en zakjes laten vullen. Potjes & Deksels rijdt door Rotterdam en Capelle aan de IJssel én staat geregeld op markten. Op de site zie je precies waar de SRV-wagen (met de leuke naam Evie) te vinden is. 


De Gieterij WageningenOok weer zo'n leuke winkel: de Gieterij - opgericht door Linde en Floor. Deze winkel doet ons echt denken aan onze verpakkingsarme winkel in onze buurt. Bij de Gieterij haal je állerlei soorten bonen, maar ook havermout, miso (!), verse groenten uit het seizoen en zuivel in statiegeld. 

Website: degieterij.com
Openingstijden: di - vrij8.30 - 18.00. Za 9.00 - 17.00 
Adres: Junusstraat 16 Wageningen


Oodles & Pinches Haarlem

Op het moment van schrijven is eigenaresse Inge nog druk bezig met klussen, maar binnenkort is Haarlem een mooie zero waste winkel rijker. Bij Oodles & Pinches kun je jouw muesli of pasta vullen, shampoo en douchegel tappen en duurzame producten kopen. Op dit moment heeft Oodles & Pinches een crowdfundingcampagne lopen voor een deel van de (opstart)kosten. 

Openingstijden: nnb
Adres: Cronjestraat Haarlem

Little Plant Pantry Amsterdam

Niet meer heel erg nieuw, maar wel leuk. Een gezellige zero waste winkel in Amsterdam. Je vindt bij Little Plant Pantry allerlei droge ingrediënten, maar ook vegan kaas, desserts en lokale producten. Je kunt je producten ook thuis laten bezorgen.  
Openingstijden: di - zo 11.00 - 18.00 
Adres: Bosboom Toussaintstraat 45-H in Amsterdam


You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook