OOTD: Fair Fashion Feestdagen

10:34



Het is al zó lang geleden dat we een OOTD-post maakten, dat ik de Feestdagen even aangrijp om er weer een te plaatsen. In deze outfit of the day geven we inspiratie voor een fijne Kerst- of Nieuwjaarsoutfit. Van top tot teen duurzaam, in duurzame en verantwoorde merken en organic basics. Wij zijn sinds een paar jaar om: we investeren in kwaliteitskleding van een duurzaam merk en vullen dit aan met goedkopere tweedehands items. Zo blijft eerlijke mode voor ons betaalbaar én weten we zeker dat de maker een leefbaar loon verdient. Dat vinden we wel zo fijn dragen. 

Basic Turtleneck van Organic Basics

Je ziet de items van Organic Basics wel vaker voorbijkomen op ons blog en onze social mediakanalen. En dat is niet zo gek, want we wonen zo ongeveer in dit merk. Organic Basics maakt superfijne onderbroeken en beha's (voor een grotere cupmaat is het wel meer geschikt als 'thuiswerkdagbeha' dan voor bij een belangrijke gelegenheid, want je borsten blijven niet altijd op de goede plek zitten), maar ook basic kleding items. Nicky draagt in deze outfit de TENCEL Turtleneck. Dit is superzacht en op milieuvriendelijke wijze gemaakt van eucalyptusbladeren. Voor het productieproces wordt een closed-loop systeem en niet-giftige middelen gebruikt. De stof is zachter en soepeler dan katoen. Alle items van Organic Basics worden zonder kinderarbeid en met respect voor het milieu gemaakt. Het merk heeft het GOTS-label en hanteert de SA8000 standaard. Je kunt de Organic Basics TENCEL Turtleneck hier kopen. Met de code 'HZWOBC3' krijg je trouwens 10% korting! Andere items van Organic Basics vind je hier

Blazerjasje van Studio JUX 

Toen wij afgelopen Koningsdag handjes mochten schudden met Willem en Max hadden we allebei een blazer van Studio JUX aan. En dat was maar goed ook, want het was behoorlijk frisjes. Omdat we de jasjes sindsdien vaker wel dan niet dragen, besloot Nicky te investeren in nog een exemplaar. Dit jasje wordt onder eerlijke omstandigheden gemaakt in Kathmandu, Nepal, in de eigen fabriek van Studio JUX. Wij zijn al jaren fan van dit Nederlandse merk en vinden het dan ook súpercool dat we de items met een flinke korting mogen aanbieden tijdens de Studio JUX Sample Sale @ SMIR store op 31 januari en 1 februari. Komt allen!



Zwarte jeans van de kringloop

Bijna al onze outfits zijn een mix van kringloopvondsten en duurzame merken. Zo ook deze! De broek vond Nicky tweedehands en is een blijvertje. Dit is typisch zo'n basic die je gewoon in huis moet hebben. Zwarte spijkerbroek, shirt of trui erop en klaar ben je. 

Schoenen van appelleer

Omdat we ze nét binnen hadden gekregen, moesten we ze natuurlijk wel even passen: de schoenen van het Belgische merk Komrads. Deze vegan schoenen zijn gemaakt van leer van geredde appels: helemaal vegan dus. Daarnaast maakt Komrads gebruik van rubber van autobanden en veters van recycled plastic (had van ons ook hennep of katoen mogen zijn, maar dat is eenvoudig te vervangen). 


Fijne feestdagen!

Wij staan vandaag en morgen nog in de winkel en spenderen daarna eerste en tweede kerstdag bij de (schoon)familie. Op derde kerstdag zijn we gewoon weer in SMIR te vinden, maar van 2 tm 7 januari genieten we even van een welverdiende vakantie, waarin we al onze ideeën en projecten voor het komende jaar gaan inplannen. Voor nu wensen we jullie hele fijne feestdagen!

Liefs!
Nicky & Jessie 

Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail
Volg ons op Facebook: facebook.com/hetzerowasteproject/
Volg Nicky op Instagram: instagram.com/hetzerowasteproject 
Volg Jessie op Instagram: instagram.com/smir.store 
Dit artikel bevat affiliate links. 

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook