Serie duurzaam klussen en inrichten: duurzaam en circulair koffie zetten (+ kortingscode!)

12:18


Wij Nederlanders zijn enorme koffieleuten, uit onderzoek blijkt dat we gemiddeld 2,4 koppen koffie per persoon per dag drinken. Omgerekend is dit ruim 260 liter per persoon per jaar. Daar wordt dagelijks dus een heleboel koffiezetapparaten voor gebruikt. De prijs-kwaliteitsverhoudingen van koffiemachines verschillen sterk, tegenwoordig kun je ervoor nog geen 30 euro al een kopen. Maar is dit dan ook de beste keuze voor lekkere koffie en hoe (niet) duurzaam ben je dan eigenlijk bezig?

Producten als een service

Misschien heb je ons koffiezetapparaat met duurzame bonen van Moyee al zien staan in de winkel? Dat is een bijzonderder apparaat dan je denkt (en dat komt niet alleen door de lekkere cappuccino’s die eruit komen!). Voor het koffiezetapparaat zijn we namelijk een samenwerking aangegaan met Bundles, waar Marle, Brandmanager bij Bundles, ons alle uitleg over gegeven heeft. “Bundles biedt verschillende producten aan als een service. In andere woorden: je kunt een abonnement nemen op je koffiezetapparaat (inclusief voorraad bonen die automatisch wordt aangevuld!), maar ook op witgoed. Bij Bundles kies je online een abonnement dat bij je past (bijvoorbeeld een koffie-abbonement, wasabonnement en vaatwasabonnement) en voor je het weet wordt er een superluxe én energiezuinig apparaat bij je thuis geleverd. Met abonnement-modellen proberen we het weer laagdrempelig voor de consument te maken om hoogwaardige kwaliteit te gebruiken in plaats van een goedkoop apparaat aan te schaffen. Onderhoud en reparaties zijn allemaal inbegrepen, zodat je geen hoge investeringskosten en ook nooit onverwachte kosten hebt. Daarnaast heb je eindeloze garantie op het product. Ook geeft Bundles de beste tips over hoe je zuiniger met je apparaten om kunt gaan”. En ga je samenwonen of besluit je alleen nog thee te drinken? Dan kun je maandelijks opzeggen of verhuizen ze je apparaat met je mee!



Betalen voor gebruik

Hoe werkt dat dan? “Er wordt bij ons gebruik gemaakt van een “Pay-Per-Use” systeem. Je betaalt zo alleen voor het apparaat wanneer je het gebruikt. . Dat biedt jou niet alleen meer flexibiliteit en transparantie, maar geeft de leverancier ook meer verantwoordelijkheid voor de levensduur van het product. Zo worden er minder ‘wegwerpapparaten’ op de markt gebracht, die ontzettend vervuilend zijn en voor veel ‘electronic waste’ zorgen”. Eigenlijk is het best gek: een product wordt weggegooid omdat mensen denken dat het stuk is of niet weten hoe ze het moeten repareren. “Vanuit die gedachtegang biedt Bundles daarom nu dit abonnementen model aan, waarbij je niet hoeft te investeren in het product en waarbij wij de eigenaar ervan blijven. Door de lange levensduur van de apparaten hebben we inmiddels samen met zo’n 1.000 gebruikers meer dan 2.000 wegwerpapparaten, 91 kWh energie en 220 ton CO2 bespaard”. Volgens Marle zorgt dit ervoor dat de manier van consumeren gaat veranderen: consumenten betalen niet meer voor bezit, maar voor het gebruik van producten. Of, in andere woorden, je betaalt niet voor een koffie-apparaat en bonen, maar voor een kopje koffie.


Samen voor een circulaire economie

En hoe zit het met de recyclebaarheid van de producten: zijn alle apparaten 100% recyclebaar? Volgens Marle ligt voor nu de focus voornamelijk op het managen van levensduur dan op het recyclen. “Door de levensduur van het product te blijven managen en te zorgen voor een hoge kwaliteit – wat ook nog eens consumentenvoordeel oplevert – heb je al grote stappen gezet richting circulair ondernemen ”. Bundles richt zich daarom - voor nu - vooral op een lange levensduur van het product. “Zo is het makkelijker voor iedereen en meer realiseerbaar. Vanaf 25 cent per kopje koffie heb je al een superdeluxe apparaat mét bonen van Moyee Coffee in huis”. En daar worden wij in de winkel natuurlijk ook heel blij van. Net als wij biedt Bundles een zo duurzaam mogelijke oplossing, zónder in te leveren op kwaliteit. Klinkt bekend, toch? Bundles gelooft in een wereld zonder wegwerpapparaten en zonder waste; een perfecte match dus!


Gratis koppen koffie! 

Meer weten over Bundles? Kom langs bij onze winkel voor een kopje koffie of check www.bundles.nl. Nog leuker: met de code smir_actie krijg je de eerste 50 koppen koffie gratis! 



Liefs,
Nicky & Jessie

Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail
Volg ons op Facebook: facebook.com/hetzerowasteproject/
Volg Nicky op Instagram: instagram.com/hetzerowasteproject en Twitter: @Nickyemmajohn
Volg onze winkel SMIR op Instagram: instagram.com/smir.store 







You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook