Ons nieuwste zero waste project: we openen een winkel en hub SMIR!

09:31


Als je ons op Instagram volgt heb je het vast al meegekregen: de afgelopen maanden (en in ons hoofd natuurlijk járen!) hebben we ons druk beziggehouden met het openen van een fysieke plek waar de zero waste lifestyle helemaal tot leven komt. Aanstaande maandag, op Earth Day, is het dan zover: de officiële opening van SMIR. SMIR staat voor sustainable, minimalistic, inspirational and reusable en is de eerste 'zero waste lifestylestore' van Nederland. 

Nederlandse zero waste winkel

Met SMIR gaat een langgedroomde wens in vervulling. Naar aanleiding van ons boek kregen we heel veel vragen over bepaalde producten. We merkten ook dat het ontzettend nuttig is om te laten zien hoe mooi en stijlvol een zero waste lifestyle er eigenlijk uit kan zien (vandaar dat we bewust kleurenfoto's in ons boek hebben opgenomen; insiders info!). Toen we op zoek waren naar een alternatief voor ons antikraakkantoor besloten we dat dít het moment is om de grote sprong te wagen. We sprokkelden ál ons geld bij elkaar en gingen aan de slag met het verbouwen van een winkelpand. 

Duurzame sieraden in de store


Duurzame verbouwing en inrichting

Tijdens het opknappen van het pand aan de Mooierstraat 19, waar je SMIR kunt vinden, wilden we natuurlijk wel de zero waste principes toepassen op ons eigen pand. Daarom hebben we samen met Interface, een duurzame vloerenfabrikant, een supermooie tegelvloer van B-keuze vloerbedekking kunnen regelen. Het ziet er zo knus uit! En de tegels zijn ook nog eens helemaal circulair. Extra leuk: Interface had als doel 'Mission Zero' voor haar productie en heeft die doelen eerder behaald, waardoor ze nu nog duurzamer gaan produceren. Ook voor de verf kozen we voor duurzame merken (Moose Färg en Fairf) en de inrichting bestaat uit een mix van tweedehands vondsten en duurzame materialen (een upcycled wandrek Fency van Tolhuijs en rekken van Brabantia). Hierover schrijven we later nog uitgebreider in een artikel, zodat je het ook eens tijdens je eigen klusproject of verbouwing kunt raadplegen. 

Het upcycled wandrek 'Fency' van Tolhuijs Design op een muur beschilderd met Moose Färg-verf


Opening zero waste lifestylestore op Earth Day 

De afgelopen weken hebben we al kunnen proefdraaien. We kregen zóveel goede reacties van mensen. Handige tips over het licht, fijne aanbevelingen voor ons assortiment en meer. Hoewel de store naar onze eigen mening natuurlijk nog steeds niet perfect is, gaan we toch officieel de deuren opengooien. En dat doen we op een bijzondere dag. Aanstaande maandag 22 april is het niet alleen Tweede Paasdag (hallo vrije dag!) maar ook Earth Day en Nationale Zaaidag. Een mooie inhaker voor het openen van ons nieuwe concept dus! Je bent van harte welkom om ook langs te komen op Mooierstraat 19, tussen 15.00 en 18.00 zetten we wat hapjes en drankjes klaar. 

Je vindt ons op Mooierstraat 19-21, 3811 EB Amersfoort!

Meer dan een zero waste winkel

Na de opening gaan we proberen het winkelgedeelte op rolletjes te laten lopen, en ondertussen aan de slag met nieuwe plannen. Het idee is namelijk dat we hier niet alleen een winkel openen, maar dat SMIR een echte duurzaamheidshub wordt. We willen een ontmoetingsplaats creëren waar je terecht kunt met al je vragen en waar je leuke workshops, lezingen en evenementen kunt volgen die te maken hebben met een bewuste lifestyle. Heb je nog tips voor ons? Laat het ons gerust weten! 

Onze muur met zero waste essentials. Nu al favoriet!

We hebben ook dingen in bulk!

De gezellige muur van Fairf duurzame verf

Kom je snel eens langs? SMIR is geopend van woensdag tot en met zondag. Meer info vind je op www.smir.nl of instagram: @smir.store.

Liefs,
Nicky & Jessie

Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail
Volg ons op Facebook: facebook.com/hetzerowasteproject/
Volg Nicky op Instagram: instagram.com/hetzerowasteproject en Twitter: @Nickyemmajohn
Volg Jessie op Instagram: instagram.com/smir.store en Twitter: @JessieAnzYou Might Also Like

2 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook