What's in our bag? Zero waste winterboodschappen

21:12


Het is alweer een tijdje geleden dat we een what's in our bag hebben gepost. Tijd voor een update dus! In de laatste minuten licht (normaal doe ik vaak aan het einde van de middag of 's avonds boodschappen en is het dus sowieso te donker) schoot ik mijn aankopen van de week. 

Start with the basics

Dingen die we elke week kopen zijn brood en bananen. Zo is ons ontbijt en lunch in ieder geval gefixt. De bananen gebruiken we in een smoothie met havermout en groenten of fruit. Deze keer was het courgette, maar die komt helaas uit Italië. Iemand goede alternatieven voor een lekkere groene smoothie met groenten of fruit uit het seizoen? We horen het graag!

Delicious(ly Ella)!

Deze week wilde ik een recept uit mijn nieuwe kookboek van Deliciously Ella proberen. Het boek stond al een tijdje op mijn wishlist en nadat ik hem bij de bibliotheek heb geleend heb ik hem van Nicky voor mijn verjaardag gekregen. Het fijne aan dit kookboek is dat de ingrediënten bijna allemaal verpakkingsvrij te verkrijgen zijn: iets unieks als het om kookboeken gaat. Daarnaast passen de ingrediënten en smaken heel goed bij wat we normaal ook al in huis hebben of eten. Op het menu stond een groentencake, met bleekselderij, pompoen, wortel en champignons.


What's in our bag?

Op de foto zie je, van links naar rechts: 
 • Brood. Normaal kopen we dit bij De Smaak van Brood, maar nu had ik geen tijd om daar heen te gaan dus koos ik voor een brood van De Nieuwe Graanschuur. 
 • Aardappels. De 'Ditta'-aardappels zijn onze favoriet: zó lekker in een stamppot of curry!
 • Pompoen. Eigenlijk had ik een butternutpompoen nodig, maar omdat ik niet wist of ik die kon vinden kocht ik ook een gewone pompoen. Die ga ik nu in een lekkere soep gebruiken. 
 • Courgette. Voor in de smoothie, met banaan en havermout. 
 • Wilde spinazie. Dit is lekker door de smoothie (ze worden er heel leuk groen van), maar ook als salade of in een lekkere pasta. Bewaar in een natte theedoek om het vers te houden. 
 • Regenboogwortels. Deze bak ik volgens een recept van Deliciously Ella in de oven, met wat ahornsiroop, chilipoeder, gerookt paprikapoeder en olijfolie. MJAM!
 • Pijnboompitten en cashewnoten. Om te roosteren en in de cake te doen. In het zwart met beige zakje.
 • Chocoladerozijnen. Oeps, die waren sneller op dan ik dacht. In het fruitnetje, want dan lijkt het gezond ;) 
 • Rode ui. Ik heb altijd rode ui op voorraad. Het maakt alles lekkerder!
 • Zilvervliesrijstmeel. Ja, heel specifiek, maar ik had het nodig in het recept voor de groentencake. Gelukkig kun je bij de Graanschuur je eigen ingrediënten in de meelmachine doen, dus kon ik zilvervliesrijst kopen en dat in de winkel fijnmalen tot meel. Ik zou niet weten hoe je het anders moet verkrijgen (in de blender fijnmalen is misschien nog het handigst). In de mason jar.
 • Bleekselderij. Ik had maar één stengel nodig voor het recept (en verder eten we het niet echt) en kon gelukkig één stengel van het bosje krijgen. Dat is het voordeel van de winkeleigenaren kennen! Ik kwam er daarna achter dat het helaas niet in het seizoen is, dus volgende keer vervang ik het voor iets anders. 
 • Kastanjechampignons. Normaal neem ik deze mee in een zakje, maar nu had ik nog een grote jar 'over' en besloot ze daarom daar in te vervoeren. 
 • Butternutpompoen. I found them! Bij de lokale Turkse supermarkt. Helaas niet biologisch. 
 • Kruiden, in de jar helemaal onderaan de foto. De salie was helaas op, maar ik heb wel de dragon ontdekt! 
 • Bananen. Ze lijken heel bruin, maar dat komt omdat ze een beetje geplet zijn in mijn fietsmandje. Gelukkig zijn bruine bananen lekker zoet en perfect in de smoothie of in een bananencake. 


Liefs,
Nicky & Jessie
Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail
Volg ons op Facebook: facebook.com/hetzerowasteproject/
Volg Nicky op Instagram: instagram.com/hetzerowasteproject en Twitter: @Nickyemmajohn
Volg Jessie op Instagram: instagram.com/anewzero en Twitter: @JessieAnz

You Might Also Like

5 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook