Drie toffe zero waste blogs uit de oude doos

06:24


We zijn al sinds 2014 2x per week bezig met het geven van zoveel mogelijk tips en inspiratie voor een zero waste levensstijl. Hierdoor kun je ontzettend veel informatie op ons blog vinden. We snappen dat je niet 1000 pagina's terug wilt scrollen, maar raden je wel aan om af en toe eens het vergrootglas te gebruiken (rechtsbovenin op je computerbeeldscherm - maar niet in alle responsive versies) of door de verschillende categorieën te bladeren. Daarnaast delen we vanaf nu af en toe een paar afgestofte blogs uit de oude doos. Blogs waarvan we vinden dat ze nog relevant zijn, of die in de vergetelheid zijn geraakt. 

Één ei is geen ei
Je kon er de afgelopen weken niet omheen: eieren waren een behoorlijke hot topic. De besmette eieren dan. Eerder schreven we al over de nummers achter eieren. Biologisch, vrije uitloop, rondeel, scharrel, eko.. het is nog niet zo eenvoudig om te bepalen wat nu eigenlijk 'het beste' ei is. Daarom een crash course in eieren kiezen, zodat je zonder schuldgevoel een paasontbijt kunt organiseren.


DIY Naai je eigen bulkzakjes
Een vraag die we tijdens élke lezing wel krijgen: waar vind ik katoenen zakjes? Bij Bag-again kun je ze met kortingscode 'emmajohn2017' bestellen (én krijg je een gratis groenten- en fruitzakje toegestuurd). Maar je kunt ze ook zelf maken. Nicky kroop achter de naaimachine en laat je zien hoe je de netjes - óók zonder naaiskills - in elkaar zet.


Zero waste in 8 simpele stappen
Oké; even terug naar de basis! Want hoe kun je nu eigenlijk zero waste worden? Zero Waste is overweldigend, dat geven we meteen toe. Toen wij ons een beetje begonnen te verdiepen in deze levensstijl en voorzichtig gingen proberen om onze hoeveelheid afval te verkleinen, raakten we verdwaald in alle informatie die er te vinden is. Er zijn tientallen websites met achtergrondinformatie, die vaak interessante feiten en uitgebreide definities bevatten. Vol jargon, dat wel, en weinig praktisch. Maar een beginner's guide to zero waste is er niet.  

Lees hier hoe jij in acht stappen naar zero waste kunt gaan

Kende jij deze blogs al? Wat is je favoriet? En heb je nog tips? :) 


Liefs,
Nicky & Jessie

Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail
Volg ons op Facebook: facebook.com/emmajohnblog/
Volg Nicky op Instagram: instagram.com/nickyemmajohn en Twitter: @Nickyemmajohn
Volg Jessie op Instagram: instagram.com/anewzero en Twitter: @JessieAnz

You Might Also Like

1 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook