Zero waste documentaires die je nú wilt kijken

06:10


Heb je soms het gevoel dat je even niet meer weet 'waarvoor je het allemaal doet'? Of wat voor verschil jouw ene geweigerde rietje of waterflesje maakt? Zeg dan al je afspraken voor vanavond af, maak wat homemade popcorn, ga op de bank zitten en zet één van deze documentaires aan. Je krijgt er gegarandeerd een inspiratieboost van én ze zijn heel erg leuk om te kijken. Oh, en nu het vakantie is heb je vast meer tijd, dus hebben we er ook wat extra documentairetips aan toegevoegd. 

1. A Plastic Ocean 
Nog niet zo heel lang geleden wijdden we hier een hele blogpost aan. Maar we willen hem tóch nog even noemen. We hebben deze documentaire zelf al meerdere keren gezien en krijgen van iedereen die hem gezien heeft te horen dat ein-de-lijk duidelijk is hoe groot ons probleem eigenlijk is. Wees niet ontmoedigd door het eerste deel van de documentaire en zet hem vooral niet voor het einde uit: aan het einde van de documentaire worden oplossingen en innovaties gegeven. Oh, ook niet onbelangrijk... Je kunt de documentaire op de Nederlandse Netflix kijken; hoe chill is dat! 

2. No Impact Man
Colin Beavan, aka No Impact Man, is sinds zijn documentaire uit 2009 uitgegroeid tot één van de bekendste positieve eco-activisten. Hij is inmiddels auteur, spreker én nog steeds promotor van zijn documentaire. Het leuke is dat je na het zien van de docu niet alleen doorhebt hoeveel impact we eigenlijk hebben (op letterlijk alles!) maar ook welke dingen je zelf waarschijnlijk al aan het doen bent als (beginnend) zero waster.

3. Bag It
Dit is de eerste documentaire die we keken toen we zero waste wilden gaan en voor ons meteen een mega stok achter de deur. De beelden van de albatrossen (iets minder afschrikwekkend dan bij A Plastic Ocean dus dit is een goede beginnersdocu) heb ik nog steeds in mijn achterhoofd als ik iemand een dopje zie weggooien. Verder is hij heel aanstekelijk, maar wel een beetje verouderd.

Ook leuk:
  1. Minimalism - ook op de Nederlandse Netflix te zien: Minimalism. De documentaire van the Minimalists gaat niet alleen over minimalisme, maar laat ook heel mooi zien hoe we als generatie eigenlijk vervreemd zijn geraakt van wat er écht toe doet. 
  2. Disruption - een documentaire die in 'normale taal' uitlegt wat er aan de hand is met onze aarde. Met fijne illustraties
  3. GMO OMG - na het zien van deze (vrolijke!) docu wil je alleen nog maar onbespoten groenten- en fruit eten. Geloof ons!
  4. How to change the world - iedereen kent GreenPeace, maar weet je ook hoe deze megamilieuorganisatie is ontstaan? Deze docu laat alles zien: van onverwacht succes tot megaconflict (en maakt je nog meer fan van Paul Watson).  
  5. What the health - documentaire over onze vleesconsumptie. Net als Cowspiracy (van dezelfde regisseur) een tikkeltje eenzijdig qua research en feitenpresentatie, maar goed om weer even te kijken wát we allemaal binnenkrijgen. 
  6. The Barkley Marathons - dit is totaal geen zero waste documentaire maar wél een aanrader om te kijken. Je ziet precies hoe een spontaan idee uitgroeit tot een mega cult. 
  7. Demain / Tomorrow - tikkeltje lang, maar wel heel inspirerend. De filmmakers gaan de hele wereld over om op zoek te gaan naar nieuwe duurzame initiatieven voor de wereld van morgen. 
Op onze watchlist: 
Welke docu's heb jij al gezien of wil je zeker nog kijken? En heb je nog tips voor ons? :)

Liefs,
Nicky & Jessie
Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail
Volg ons op Facebook: facebook.com/emmajohnblog/
Volg Nicky op Instagram: instagram.com/nickyemmajohn en Twitter: @Nickyemmajohn
Volg Jessie op Instagram: instagram.com/anewzero en Twitter: @JessieAnz

You Might Also Like

1 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook