Review zero waste beautyproducten uit de Kenkobox

09:38


Van Eveline, eigenaresse van de duurzame webshop Kenko, kregen we onlangs een leuk pakketje opgestuurd. We probeerden de producten uit, ontdekten wat plastic én vroegen Eveline naar het verhaal achter de webshop. 

De Kenko Box
Aangezien er al een aantal duurzame webshops zijn (binnenkort verschijnt een mooi overzichtje op de site, dus stay tuned), vroegen we wat Kenko nu 'anders dan anders' maakt.

Eveline: "Wij zoeken continu en wereldwijd naar de beste natuurlijke producten die ons overtuigen van hun krachtige werking. De ingrediënten worden zorgvuldig onderzocht, daarnaast testen wij ieder product zelf. Ook vinden wij het belangrijk dat de producten er geweldig uitzien. Door de natuurlijke uitstraling verdienen ze een mooie plek in je interieur! Kenko vindt het belangrijk om het verhaal achter de producten te delen. Het transparant maken van het gehele productieproces en door wie of waar het gemaakt wordt. We streven naar een zo milieuvriendelijk mogelijke verpakking. Voorop staat dat het product goed is voor mens, natuur en dier. Dit is het uitgangspunt voor alle merken die wij voeren".

Supertof en helemaal in lijn met de zero waste gedachte dus! We waren daarom heel enthousiast toen we een (plasticvrij!) pakketje met proefproducten binnenkregen; een selectie uit de zogenaamde Kenko Box. Met een abonnement op de Kenko Box kun je je maandelijks laten verrassen door een selectie van natuurlijke producten, ieder met een uniek verhaal. Je weet dus niet van tevoren wat je opgestuurd krijgt; het is echt een cadeautje aan jezelf! Het nadeel? Er kan ongezien wat plastic in je huis verschijnen... Lees hierover verderop meer.


De Kenko Webshop
Naast de box kun je ook losse producten in de webshop bestellen. Denk hierbij aan eerlijke chocolade, maskers, maandverband en tampons van Yoni, make-up van ons lievelingsmerk Zao, deodorant en accessoires. Een zeepschaal van bamboe of oogschaduw van Zao in een (hervulbare!) bamboe verpakking: je kunt hier aardig wat zero waste items scoren. Fijn, want dat betekent dat je niet alle natuurwinkels af hoeft te struinen voor je zero waste alternatieven (hoewel dat eigenlijk ook gewoon heel leuk is). Ook kun je bij Kenko terecht voor vegan nagellak van OZN; iets wat we - als onze nagellakjes van Boho Cosmetics ooit opraken - ook nog wel willen kopen en voor jullie willen testen. Maar laten we eerst eens kijken naar de producten die we opgestuurd kregen!

Dit hebben we getest: 

Sisal zeepzakje & rozenhout kamille zeep - Cool Soap Projects
Deze natuurlijke en handgemaakte Cool zeep bevat castorolie en kokosolie, die zorgen voor een goede hydratatie en shea boter tegen huidirritatie. Ingrediënten die we ook 'los' gebruiken voor onze beautyroutine! Daarnaast is er een beetje rozenhoutolie aan de zeep toegevoegd, voor een lekkere geur en tegen huidirritaties en rimpels. 

Het sisal zeepzakje kun je gebruiken voor een scrub (maar ook handig als transportzakje voor je deo gebruiken, aldus onszelf!). Het scrubben zorgt voor een diepe reiniging door het verwijderen van dode huidcellen en het stimuleert tevens de bloedcirculatie. Cool Soap Projects is met een kleine fabriek gevestigd op het Griekse eiland Aegina. Ze verwerken olijfolie, het nummer één landbouw product in Griekenland, in al hun producten en maken alles met de hand. De productiemethode is de “koude manier” van zeep maken waardoor de zeep niet langdurig wordt gekookt en de goede stoffen van de essentiële oliën bewaard blijven. Het zeepje was lekker in gebruik en rook goed!Biologische shampoo zeep – Flow Cosmetics
Deze kan in ons shampoobaroverzicht! Flow Cosmetics, opgericht door Riitta Jänkäläs, is ontstaan als droom om pure, betrouwbare producten te ontwikkelen voor lichaam en geest. De producten worden geproduceerd in een kleine fabriek in Hyvinkää, in het zuiden van Finland. Er zijn zes mensen werkzaam in de fabriek en het merendeel van de producten wordt nog handmatig geproduceerd. Hoewel we altijd wat 'problemen' hebben als we een nieuwe shampoobar uitproberen zijn we tot nu toe wel tevreden over deze bar. Voordat we échte uitspraken doen willen we onze transitieperiode nog even doorzetten en zeker weten dat ons haar hélemaal gewend is (nu gebruiken we nog verschillende shampoobars door elkaar, omdat we die nog hadden liggen).


Shampoo Energy Cleansing – Agema
Dit was helaas minder een succes. De shampoo is natuurlijke en gemaakt van planten die groeien in Dodona, Griekenland. Er zit geen enkel conserveringsmiddel in en de buitenkant van de verpakking is bedekt met een laag klei, dat symboliek staat voor de natuur en de natuurlijke ingrediënten van dit product. Wij waren super excited toen we de verpakking zagen, maar toen we de klei onder de kraan hielden kwam er.... oh nee.... een hele laag plastic tevoorschijn! Dan is het hele effect wel een beetje weg natuurlijk. Gelukkig zit de shampoo zelf wel in een glazen fles, maar verder is dit voor ons een no go. 


Ondanks het plastic in de shampoofles zijn we verder wel enthousiast over de producten van Kenko, die we nog niet eerder ergens hadden gezien (en geloof ons; wij speuren álles af naar nieuwe zero waste en verantwoorde producten!). Daarnaast was Eveline superbegripvol toen we stuurden dat de shampoo in plastic zat. Kenko, wat overigens Japans is voor 'gezond', wordt zeker onze nieuwe go to plek als we in de bui zijn voor verantwoorde beautyproducten.

Wat vind jij van deze webshop? Kende je het al? En zou je ons een bepaald product echt aanraden? Laat het ons weten!


Liefs,
Nicky & Jessie
Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail
Volg ons op Facebook: facebook.com/emmajohnblog/
Volg Nicky op Instagram: instagram.com/nickyemmajohn en Twitter: @Nickyemmajohn
Volg Jessie op Instagram: instagram.com/anewzero en Twitter: @JessieAnz


You Might Also Like

1 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook