Zero waste op kantoor: onze kantoorwarming!

16:33


Welkom op ons zero waste kantoor! Afgelopen zondag vierden we onze officiële opening tijdens een zero waste kantoorwarming. Bloglezers, ondernemers, bloggers, nieuwsgierigen en familie kwamen zondag een kijkje nemen in ons 'nieuwe stulpje'. En natuurlijk is dat nieuwe stulpje helemaal zero waste!

Zo goed als oud
Onze hele inboedel bestaat uit tweedehandsjes. Of eigenlijk: meerderhandsjes, want sommige items zijn al aan hun vierde leven begonnen! Met meubels uit de kringloop, een kast van Vanessa en Kenny van Opgemärkt en een heleboel leuke vintage vondsten hebben we onze workshopruimte helemaal kunnen aankleden hoe wij wilden. 

Niet alleen de kast en de bakken in de kast, maar ook alle andere accessoires en workshopbenodigdheden zijn tweedehands!

Bring your own plant
Aan de gasten vroegen we of ze een plantje wilden meenemen als welkomstgift (of helemaal niks, want dat is natuurlijk ook prima!). We kregen de leukste plantjes: een bosje basilicum, een zelfgemaakte succulentverzameling, een stekje van een pannenkoekplant en een planthanger in ecoglas. Zo leuk! Planten zijn supergoed voor het zuiveren van de lucht: aangezien we naast één van de drukste wegen in Amersfoort zitten (de stadsring) kunnen we wel wat fijnstofvermindering gebruiken ;) 

Ook kregen we tweedehands kunststofplanten. Niet helemaal plasticvrij, maar wél heel fijn. Ook zonder groene vingers blijven die planten namelijk een eeuwigheid goed! Onze moeder vond de planten in de kringloop: wat een toevalstreffer. Het is overigens het enige plastic dat in ons kantoor te vinden is: ook at the office zijn we natuurlijk zero waste.

Een stekje van Tessa en een creatie van Ambar: love it!
Tijdens de kantoorwarming raakten we met superveel toffe mensen in gesprek. Het was zo leuk om bloglezers in real life te ontmoeten en samen groene ideeën uit te wisselen! 


Work it baby!
Op Anewzero.com vind je ons aanbod workshops: zo kun je je eigen zero waste beautyproducten leren maken en binnenkort waarschijnlijk ook macrameeën. Onze moeder heeft dat namelijk heel snel in de vingers gekregen en maakte deze zero waste verantwoorde planten- en waxinelichtjeshouders van touw en (tweedehands!) houten kralen.

Daarnaast staan we open voor iedereen die iets tofs te bieden heeft: dus kun jij heel goed upcyclen/terrariums maken/veganistische snacks maken of iets anders duurzaam/zero waste verantwoord doen, maar ben je op zoek naar een goede plek? Stuur ons dan een berichtje!
Emma+John the movie
Bij de kantoorwarming was ook een documentairemaakster aanwezig: Liz studeert aan Hogeschool Windesheim en volgt ons voor een minidocumentaire over zero waste living. Natuurlijk moesten onze opa en oma ook even achter de camera kruipen.. ;)
Oh.. en... Stay tuned voor de toffe beelden van Liz!


Zero waste verantwoord snacken
Natuurlijk moet er ook wat gegeten worden op een kantoorwarming. We haalden onze zero waste snacks bij de Turkse Bakker, De Nieuwe Graanschuur en Dille & Kamille. Zo hadden we rabarber- en citroenlimonade, pinda's en popcorn, olijven, dadels, groenten met dip, vers brood, appel- en bananenchips, verse vegan koekjes en een spontaan meegebrachte kruidkoek van Opgemärktstagiair Lars. De laatste was overigens de grote favoriet.. ;)

Andere leuke snacktips voor een feestje:Misschien herken je de afbeeldingen op de posters uit onze blogposts. Ik maakte lijntekeningen van blogfoto's en liet ze afdrukken op plotpapier. Supereenvoudig en budgetproof!Ook onze eigen posters (gemaakt van papier van afvalhout en zonder chloor gebleekt) hebben een mooi plekje op kantoor gekregen. Je kunt ze bestellen door een berichtje te sturen!

Stiekem zijn we natuurlijk supertrots op ons kantoor! We hopen met deze locatie onze impact te vergroten: door de workshops te combineren met communicatie- en organisatieadvies willen we íédereen enthousiasmeren voor zero waste! Gelukkig krijgen we zelf ook nog genoeg inspiratie én leren we elke dag bij om onze missie voort te kunnen zetten.Zien we je binnenkort op kantoor?

Liefs,
Nicky & Jessie
Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail
Volg ons op Facebook: facebook.com/emmajohnblog/
Volg Nicky op Instagram: instagram.com/nickyemmajohn en Twitter: @Nickyemmajohn
Volg Jessie op Instagram: instagram.com/anewzero en Twitter: @JessieAnzYou Might Also Like

11 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook