Je eigen zonnecentrale met de WakaWaka Power+

15:19


Al een tijdje stond hij hoog op de wishlist, maar met een reisje naar Schotland (incl. wildkamperen en campings zonder stroom) in het vooruitzicht besloot ik (J) hem gewoon te kopen: de WakaWaka Power+. Nu ben ik dus in het bezit van mijn eigen kleine zonnecentrale én heb ik weer wat karmapunten verdiend. 

Got it from my mama 
Ik had al veel over de WakaWaka gehoord; onder andere via mijn werk (Maurits Groen, oprichter van WakaWaka zat in de jury van de DJ100 en is nu mijn medejurylid voor de D100) en via mijn ouders. Mijn ouders hadden de lamp namelijk al voordat het cool was, omdat ze altijd zonder stroom (met de tent) kamperen. De WakaWaka Power+ is een lampje en telefoonoplader in één: ideaal. 


Afgezien van een klein stukje plastic om het zonneschermpje zelf heen (ingeklemd tussen karton, dus geen blisterverpakking!) is de WakaWaka verpakt in karton en een elastiekje. Dat spreekt mij als zero waster wel aan natuurlijk! De verpakking is een soort 'boek', waarin het verhaal achter het product verteld wordt. 

Een lampje met een missie
De missie van WakaWaka is om iedereen toegang te geven tot energie. Van festivalganger tot vluchteling: de zon is een schone en onuitputtelijke energiebron en kan door iedereen gebruikt worden. Meer dan een miljard mensen op de wereld hebben momenteel geen toegang tot energie: best gek als je erover nadenkt. Veel mensen in ontwikkelingslanden gebruiken bovendien kerosinelampen, batterijen of kaarsen om toch licht te hebben 's avonds, waardoor ademhalingsproblemen, longkanker en ziektes ontstaan. Met jouw aankoop (een WakaWaka Power+ kost €69,95) geef je ook een lamp aan iemand die het (echt) nodig heeft: het buy one, give one principe. Misschien herken je het van de TOMS schoenen, waar we eerder al over schreven



Daarnaast heeft WakaWaka een onafhankelijke WakaWaka Foundaton, waarmee ze evenementen organiseren (bijvoorbeeld Al Gore naar Nederland halen) en projecten in ontwikkelingslanden steunen. Ik ben zelf niet altijd meteen fan van het 'we doen een stichting bij onze onderneming'-principe (het wordt vaak gebruikt door grote onduurzame bedrijven die hun foundation gebruiken voor greenwashing), maar in combinatie met het 'Buy one, Give one'-idee is het natuurlijk een mooi businessmodel. 



Verder is het natuurlijk ook gewoon een heel erg praktisch lampje - met een goed verhaal. Je kunt wel 150 uur aan licht verkrijgen, als hij volledig is opgeladen in de zon. Na 12 tot 24 uur zonlicht heb je al een volle batterij en na ongeveer 2 uur is je telefoon volledig opgeladen. 

Je kunt verschillende lichtsterktes gebruiken: van 5 tot 75 lumen (of gewoon van fel tot wat minder fel, voor de non-lichtexperts onder ons).  






De WakaWaka is in verschillende standen neer te zetten: op een fles (love it), aan een touwtje, aan een haakje of gewoon op tafel. Hij is gemaakt van 100% recycled PC-ABS. Niet echt natuurlijk materiaal dus, maar dat is in dit geval wel logisch. Het materiaal kan tegen lage temperaturen én hitte en is vrij sterk. Je vindt het bijvoorbeeld ook in je handschoenenkastje, toetsenbord, laptop en telefoon. 


De échte proef moet natuurlijk nog komen: twee weken in Schotland met mijn WakaWaka. Natuurlijk laat ik jullie weten of en hoe het bevalt. Qua verhaal scoort dit lampje in ieder geval wel al punten. Zou jij een WakaWaka kopen? 

Liefs,
Nicky & Jessie
Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail
Volg ons op Facebook: facebook.com/emmajohnblog/
Volg Nicky op Instagram: instagram.com/nickyemmajohn en Twitter: @Nickyemmajohn
Volg Jessie op Instagram: instagram.com/anewzero en Twitter: @JessieAnz



You Might Also Like

7 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook