Drie dingen die je NU kunt doen om de wereld te redden (deel 6)

07:00


Het is altijd tijd om de wereld een beetje mooier te maken! Verbeter de wereld deel 1, deel 2, deel 3, deel 4 en deel 5 heb je misschien al gelezen. Vandaag delen we weer drie nieuwe dingen die jij nú meteen kunt doen om je positieve impact op de wereld te vergroten. Waar wacht je nog op? Let's do it!

 1. Unroll yourself. Schrijf je uit voor al die hinderlijke nieuwsbrieven in je inbox. Want ja, e-waste is óók waste. Alle dataservers die we collectief gebruiken zijn over een paar jaar (volgens sommige onderzoeken nu al) zelfs vervuilender dan de wereldwijde luchtvaartindustrie. Je kunt je met de hand uitschrijven, maar op unroll.me kun je een gratis account aanmaken en je in één keer uitschrijven voor een heleboel nieuwsbrieven. Don't worry, je hebt de optie om geabonneerd te blijven op het nieuws dat je wél wilt lezen, maar we weten allebei dat je die h&m-, groupon- en verenigingsnieuwsbrief toch nooit opent. (Smaak te pakken? Ruim dan meteen je hele inbox op, schreven we twee jaar geleden deze blogpost over)
 2. Ga voor een duurzame(re) panty. Altijd een ladder in je panty op het moment dat het precies niet uitkomt? En dan maar een nieuwe nylon panty kopen, waarvoor aardolie wordt gebruikt? De dames van Swedish Stockings waren er klaar mee: zij besloten om duurzame panty's van gerecyclede garen te maken die, naar eigen zeggen, niet stuk gaan. Een stuk duurzamer dus! Liever een goedkope variant? Hema heeft Ecocare tights in het assortiment.
 3. Haal luchtzuiverende planten in huis. Héél lang geleden schreven we al eens over de O'green Clean Machines en nog steeds houden ze het bij ons thuis uit (dat is héél erg knap, want alles gaat bij ons meteen dood). Heb je de smaak te pakken? Breng dan eens een bezoekje aan een stadsmoestuin in de buurt.

Waar ga jij mee beginnen? Of heb je bovenstaande drie punten al láng gedaan of besloten te doen? We zijn benieuwd naar jouw verhaal! Ook horen we natuurlijk graag wat je nog een moeilijke stap vindt - zodat we daar ook aandacht aan kunnen besteden. 

Liefs,
Nicky & Jessie
Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail
Volg ons op Facebook: facebook.com/emmajohnblog/
Volg Nicky op Instagram: instagram.com/nickyemmajohn en Twitter: @Nickyemmajohn
Volg Jessie op Instagram: instagram.com/anewzero en Twitter: @JessieAnz

  You Might Also Like

  2 reacties

  Contact

  Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

  Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

  Facebook