SOS zero waste lippenbalsem DIY voor winterse kou

08:08


Aaaarghh... het koude weer van de afgelopen weken is echt ab-so-luut geen goede vriend voor mijn (extreem gevoelige) huid. Tel daar trouwens ook wat Parijse smog en te weinig vochtopname (als ik onderweg ben drink ik altijd te weinig, omdat ik geen zin heb om telkens een wc te zoeken) bij op en je hebt een succesrecept voor droge, gebarsten lippen. Ik vind dat altijd zó vervelend! De velletjes zijn niet alleen heel onsexy (nu ik single ben is dat ineens een stuk belangrijker), maar ook ontzettend pijnlijk. SOS! 

Bijna greep ik naar de Labello en Franse Blistex in plastic kokertjes toen ik in Parijs was, maar gelukkig kon ik me inhouden. Ik wilde namelijk liever kijken of er een zero waste oplossing voor mijn lippendrama was. Guess what? Ja dus! Dankzij mijn DIY zero waste lipbalm na één nachtje alweer glimlachen zonder pijn en twee dagen zonder barstjes over straat lopen.

Het was zó koud toen ik deze foto maakte, check mijn rode handen!

Ik gebruikte dit recept van Lauren Singer, dat ik iets aanpaste. 

Dit heb je nodig: 
Voor ongeveer twee potjes lippenbalsem
  • 3 theelepels bijenwas. Ik kan bij Imkerij de Werkbij deze zuivere bijenwas kopen en het bij de markt in Amersfoort ophalen. 
  • 2 theelepels sheaboter (biologisch, extra virgin/ongeraffineerd en met geur)
  • 2 theelepels kokosolie (biologisch, extra virgin/ongeraffineerd en met geur)
  • Essentiële olie naar voorkeur. Ik gebruikte sinaasappel, mjam! (Let op: dit kan bij sommige mensen tot irritatie of een branderig gevoel leiden. Zorg dus dat je voorzichtig bent met essentiële olie van citrusvruchten!)
En zo maak je het:
Mix de bijenwas, sheaboter en kokosolie door elkaar in een kom of pan. Smelt alle ingrediënten au bain marie (boven een pan water). Je zult zien dat de bijenwas de langste tijd nodig heeft om te smelten. Giet het gesmolten mengsel vervolgens in een potje en laat het afkoelen in de koelkast. Om de lippenbalsem smeerbaar te houden kun je hem het beste op of bij de verwarming bewaren (of extra sheaboter toevoegen).

Voilà! Instant smooth lippen. Zie het resultaat op de selfie hieronder. Spot je trouwens het nog-net-niet-goed-uitgesmeerde-stukje lippenbalsem bij mijn bovenlip? ;)

Liefs,
Nicky & Jessie
Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail
Volg ons op Facebook: facebook.com/emmajohnblog/
Volg Nicky op Instagram: instagram.com/nickyemmajohn en Twitter: @Nickyemmajohn
Volg Jessie op Instagram: instagram.com/anewzero en Twitter: @JessieAnz

You Might Also Like

9 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook