Last-minute zero waste Kerst

06:59


Over een paar dagen is het kerst! Wij zijn er al helemaal klaar voor. Vorig weekend hebben we ons huis kerst-proof gemaakt en we zijn al weken bezig met het samenstellen van het kerstmenu. We lopen zelfs al sinds begin december regelmatig in kersttrui en op rendiersloffen door het huis. Tijdens de feestdagen zijn we net zo met duurzaamheid bezig als de rest van het jaar. Voor ons is kerst dan ook pas écht geslaagd als we het zero waste kunnen vieren. In deze post delen we hoe we dat vorig jaar deden en hoe we dat dit jaar doen. Misschien wat last-minute inspiratie!

Decoratie
Het allerbelangrijkste voor onszelf vinden wij om geen plastic decoratie te kopen. En het liefst ook zo weinig mogelijk nieuw. Tijdens ons rondje langs een aantal kringloopwinkels vorig weekend zagen we weer eens dat dat ook niet nodig is, want er is zóveel tweedehands kerstdecoratie te vinden. Wij kiezen daarom voor tweedehands producten en natuurlijke materialen. Eerder gaven we al tips voor een plasticvrije kerst en het maken van DIY-kerstslingers. Dit jaar hergebruiken we veel spullen die we al hadden om ons huis te versieren en voegen daar een paar nieuwe kringloopvondsten aan toe.

Een foto die is geplaatst door Jessie kroon (@anewzero) op


Eten en drinken
Ons kerstmenu vorig jaar was echt superlekker! We kookten een Arabische vegetarische maaltijd die ook bij de vleeseters in de familie in de smaak viel. Wat we precies aten en de recepten kun je hier teruglezen. Dit jaar is het thema van ons kerstdiner Amerikaans. Denk over the top American, country, rhinestones, sparkly Christmas. We hebben nog niet besloten wat het menu precies wordt, maar ik (N) denk aan hoog opgestapelde zelfgemaakte veggy burgers, zoete aardappelfriet (chili cheese fries!), kruidige popcorn, pulled mushroom en iets met pompoen.. En toetjes als wafels, donuts, pancakes of red velvet cake. Het leuke is dat we inmiddels wel ontdekt hebben dat alles zero waste te maken is. Zelfs het op fast-food geïnspireerde menu dat wij dit jaar willen maken!

Cadeaus en kleding
Cadeautjes horen wat ons betreft echt bij kerst. We hebben de krijtverfmuur in de gang zelfs omgetoverd tot wishlist. Hier verzamelen we onze wensen en voornemens voor het komende jaar. Dat zijn soms dingen (zoals mooie eetkamerstoelen), maar meestal ervaringen of doelen. Groot, klein, makkelijk haalbaar, moeilijk te realiseren - alles staat door elkaar. Het is eigenlijk niet alleen een verlanglijstje, maar ook een lijst met voornemens. Ben je nog op zoek naar inspiratie voor jouw verlanglijstje? Een paar weken geleden schreven we een post met zero waste decembercadeautips. Naast kerstcadeautjes zijn wij ook fan van kersttruien; ze maken kerst gewoon nóg gezelliger. Onze truien kochten we in een vintage winkel. Ook superleuk als cadeautje!En? Heb jij al zin in kerst? 

Liefs,
Nicky & Jessie
Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail
Volg ons op Facebook: facebook.com/emmajohnblog/
Volg Nicky op Instagram: instagram.com/nickyemmajohn en Twitter: @Nickyemmajohn
Volg Jessie op Instagram: instagram.com/anewzero en Twitter: @JessieAnz

You Might Also Like

2 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook