Shampoobars en zeep van Pachamamaï

05:55

Soms krijg je een berichtje op precíes het goede moment. We waren allebei bijna door onze shampoobar heen, maar twijfelden nog een beetje welke we nu wilden kopen. Toen stuurde Iris van Druantia ons een mailtje om te vragen of we een shampoobar en zeep van Pachamamaï wilden uitproberen. Eh.. ja, graag!

Shampoo
Ik (N) koos voor de 'Sweetie' shampoo ("ideaal voor beschadigd haar, lang, krullend, fijn of gekleurd haar ook geschikt als ontwarrende conditioner"). Omdat ik mijn haar geverfd én gepermanent heb (I know..), kan een beetje extra verzorging geen kwaad. De shampoo is natuurlijk, vegan, dierproefvrij en bestaat vooral uit biologische en fair trade ingrediënten. Ik gebruik de shampoo bar nu een aantal weken en hij bevalt heel goed! Mijn haar wordt er niet droog van en ook niet vet, iets wat ik bij andere shampoos wel vaak heb. De geur is ook prettig, niet te sterk en een beetje zoet. Tot nu toe, ben ik er erg tevreden mee.

Jessie koos de 'Notox'-variant ("geschikt voor gestrest haar, vet haar, gevoelige hoofdhuid, gevoelig voor jeuk en roos"). Als ik (J) de herfst inga is het bij mij altijd meteen feest: mijn haar wordt dof, pluizig en mijn hoofdhuid gaat jeuken. Met deze shampoo lijkt het qua jeuk minder te worden! Ik heb nog steeds last van roos (ik heb eens gehoord dat je je ochtendurine kunt gebruiken als once and for all-oplossing, maar dat gaat echt een brug te ver - of vier bruggen eigenlijk), maar minder jeuk. Mijn pony is na één keer over het haar heengaan meteen goed; yes! Net als bij mijn vorige shampoobar moet ik wel even goed een paar keer over de achterkant van mijn hoofd gaan; een plek waar het door het dragen van hoeden erg snel vettig wordt. 

Zeep
Onder de douche gebruiken wij soms alleen water en soms een blok zeep als alternatief voor douchegel. We kiezen altijd voor biologische en/of onverpakte zeep en meestal selecteren we die puur op de geur. De zeep van Pachamamaï wordt met de hand gemaakt, waardoor elke zeep er een beetje anders uitziet.

Ik koos bij Druantia de 'Calenduline'-zeep ("geschikt voor de droge of gevoelige huid"). De zeep bevat veel natuurlijke oliën, plantaardige boter en goudsbloemextract. Eigenlijk koos ik deze zeep vooral omdat ik goudsbloemthee heel lekker vind, maar hij voelt heel fijn op mijn huid, de zeep schuimt niet heel erg, maar werkt prima als 'scheerschuim'.


Jessie koos de Chemin d'alep-zeep  - voor een gevoelige huid. Ik (J) hoef maar één keer een kledingstuk te passen wat niet met mijn eigen wasmiddel (of eigenlijk wasnoten!) gewassen is en ik zit onder de rode bulten. Yes, mijn huid is echt een ramp. Gelukkig is deze zeep prima; ik krijg er geen uitslag van! Of mijn huid ook echt verbetert en kalmeert weet ik niet, maar daarvoor zou ik ook eigenlijk een bodylotion moeten gebruiken. Iets waar ik de laatste maanden eigenlijk te lui voor ben.
 
Over Pachamamaï
Pachamamaï is een Frans merk, hun producten worden ook echt in Frankrijk gemaakt. Het is het eerste Franse merk dat door PETA als cruealty free en vegan werd aangemerkt. De zepen, shampoos en andere verzorgingsproducten die ze maken zijn dan ook allemaal vegan en dierproefvrij. Verder gebruiken ze waar mogelijk biologische en fair trade ingrediënten.

In vergelijking met conventionele cosmeticaproductieprocessen, stoot Pachamamaï 70% minder CO2 uit. Ook beperken ze hun afval door gebruik te maken van plasticvrije recyclebare verpakkingen en het vermijden van oververpakking. Omdat we dit zó cool vinden, wilden we hier graag over schrijven. De shampoobars en zeep die wij kregen opgestuurd zaten wel verpakt in gerecyled karton.

P.S. de producten in deze post kregen we toegestuurd van Druantia, we schrijven erover omdat wij het hele fijne producten vinden en hebben voor deze blogpost niet betaald gekregen. 

Liefs,

Nicky & Jessie

Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail
Volg ons op Facebook: facebook.com/emmajohnblog/
Volg Nicky op Instagram: instagram.com/nickyemmajohn en Twitter: @Nickyemmajohn
Volg Jessie op Instagram: instagram.com/anewzero en Twitter: @JessieAnz

You Might Also Like

4 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook