Nieuw ontdekte zero waste hotspots in Deventer

10:13


Eerder schreven we al eens over onze favoriete duurzame hotspots in Deventer. Afgelopen weekend waren we op vierdaagse minibreak in het oosten van het land (vandaar onze blogstilte, excuus!) en bezochten we deze toffe stad opnieuw. We ontdekten een paar nieuwe hotspots die we té leuk vonden om niet te noemen!

De zaterdagmarkt
Omdat we op een zonovergoten zaterdag in de stad waren, ontdekten we een supertoffe kraam met állemaal zero waste kruiden! Ook kun je hier terecht voor bonen, noten en andere producten in bulk. De rijen met Weckpotten vielen meteen op en we renden er meteen op af: je kunt niet om deze kraam heen. Naast de kruidenkraam stond bovendien ook een kraam met biologische onverpakte lokale groenten (én spotten we de Frietfiets voor lekkere biologische frieten). De markt blijft één van de makkelijkste plekken voor je zero waste boodschappen :)  


De Noorman
We schreven eerder ook al over deze favoriete hotspot (we maakten er zelfs een aparte blogpost van), maar moesten er nu gewoon toch weer heen. We deelden een zelfgebakken roggebroodje met bieten en appel en een knäckebröd met erwtjes en geitenkaas. En ja, we namen ook een kaneelbroodje en een versgebakken wafel. Het was immers vakantie hè? ;) 
De Noorman - Kleine Overstraat 41


De Oude Mosterdfabriek
In de superleuke Walstraat (met o.a. de Dille & Kamille en de Theesteeg) vind je de Oude Mosterdfabriek. In deze voormalige - ja, de naam verklapt het al - Mosterdfabriek staan kraampjes van kleine winkeliers. We kochten er een supermooi katoenen kussenhoesje en ik scoorde er (eindelijk!) een vintage zonnebril, voor maar vier euro.Hoe tof ziet dit er uit? Het liefst namen we alles mee! De cactusjes, theepot, snijplanken, schoolplaten.... maar ook de homemade fudge en mosterd waren erg aantrekkelijk. 
De Oude Mosterdfabriek - Walstraat 64


Fooddock 
Voor een supergezellige afspraak met Yvonne en Tessa bezochten we de eerste foodhal van Oost-Nederland: Fooddock. Het aanbod aan vegetarisch/veganistisch eten viel een beetje tegen, maar de locatie maakt het meer dan goed. In de oude silo vind je superchille tafels en bankjes met lekkere zachte kleedjes. 
Ook kun je buiten op een aanliggende boot aan het water zitten met een perensapje (in glas) en supertof uitzicht.
Fooddock - Zuiderzeestraat 2


Heb jij nog plekken in Deventer die we vergeten zijn? Of is er een andere stad die we écht moeten bezoeken?

You Might Also Like

1 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook