Emma+John op Voor de Wereld van Morgen

06:00


Het Plasticdieet heeft ons supertoffe dingen opgeleverd. Zo kwamen we op EditieNL, RTLZ en FunX en kregen we de kans om heel veel toffe nieuwe mensen te leren kennen. Toen we benaderd werden door deen blogger van de ASNbank wisten we niet hoe snel we ja moesten zeggen. Wat zeg nu zelf.. het is toch een kleine droom die werkelijkheid werd: ons verhaal delen op het platform van de ASNbank: Voor de Wereld van Morgen. 

Lees hier het artikel op de site van de ASN-bank of lees hieronder een deel van het stuk. 

Potje voor potje de wereld redden

Zo’n anderhalf jaar geleden besloten Nicky en haar zus Jessie -geïnspireerd door berichten op social media - de stap naar afvalvrij te maken. Ze hadden eigenlijk nooit eerder over hun afval nagedacht, terwijl ze wel graag duurzamer willen leven. Zodra je met afval begint, ben je op een hele concrete manier met duurzaamheid bezig, aldus Nicky: "Als je er mee bezig gaat, dan ga je vanzelf denken ‘en onze kleren dan?’ En onze spullen? In mijn kleren zit ook plastic, dat wil ik dus ook niet meer. Als je met je afval aan de slag gaat, is het onvermijdelijk om ook met de rest bezig te gaan."

Waarom eigenlijk zoveel moeite doen om duurzaam te leven?

“Hoe meer je er over leest, hoe belangrijker het wordt. Het is onze enige optie eigenlijk. We hebben zo’n grote impact op de aarde. Als we nog een tijdje op een leuke manier willen leven op deze aarde dan moeten we wel. Ik zie het echt als een noodzaak. We kunnen niet niet duurzaam zijn…”, aldus Nicky.
Nicky en Jessie besloten om hun ervaringen op de weg naar afvalvrij te delen, zodat het voor anderen gemakkelijker zou worden. Op die manier willen ze anderen inspireren en willen ze net als hun helden Emma en John uit de serie De Wrekers de wereld redden, one jar at a time. Op www.emmajohn.nl laten Nicky en haar zus zien hoe je afval kunt minderen en waar je bepaalde producten verpakkingsvrij kunt kopen. In ongeveer een halfjaar tijd hebben Nicky en haar zus de overgang naar vrijwel afvalvrij gemaakt. Dus geen plastic boterhamzakjes, voorverpakte koekjes of wegwerpkoffiebekers meer…


You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook