Nieuw jaar, minder spullen

16:07


Tweeduizendzestien alweer! Ruim 200 berichten op Emma + John (de eerste verscheen 1 december 2014), bijna 70.000 pageviews en een heleboel zero waste ervaring verder, beginnen we aan een nieuw jaar met hopelijk nog minder afval. En minder spullen!

We hebben onszelf in 2016 (naast zo zero waste mogelijk leven natuurlijk) ten doel gesteld om elke dag iets weg te doen. Op 1 januari gaven we een boek weg, op 2 januari een oude camera en de komende dagen hopen we elke dag iets weg te kunnen geven, te kunnen verkopen of te doneren. We hebben het afgelopen jaar af en toe eens iets geschreven over minimalisme, vooral in relatie tot onze kledingkast. We zeiden toen al dat we nooit helemaal minimalistisch kunnen worden (we houden nu eenmaal van spulletjes), maar we gaan dit jaar proberen flink wat spullen los te laten. Niet in de laatste plaats omdat we weten dat we dit jaar moeten gaan verhuizen en we dozen met boeken hebben.. (waarvan er inmiddels al een heleboel op marktplaats staan).

LAGOM: not too much, not too little - just enough (Swedish)
Ons motto voor 2016 is LAGOM, een Zweeds woord dat zoiets betekent als 'niet te veel, niet te weinig, maar precies genoeg'. Voor ons betekent dat dat we in balans willen zijn: qua spullen (less is more, we streven naar precies de juiste hoeveelheid voor ons), maar ook op andere vlakken zoals de werk/leuke dingen-ratio. En dat klinkt in het Zweeds nu eenmaal veel leuker.

Met welk woord of idee ga jij dit jaar in?

You Might Also Like

2 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook