Hotspot: Sunday Market

18:18


Op zonnige zondagen gaan wij er altijd het liefst op uit. Zo ook op 7 juni, toen we de Sunday Market op het Westergasterrein in Amsterdam plaatsvond. Op deze markt vind je geen standaard (nep)merkkleding, wonderblenders of kiloknallers, maar kun je je laten inspireren door unieke producten, waarvan veel zelfgemaakt, biologisch of gerecycled.

Ondanks dat we het geen zero waste markt kunnen noemen (de foodtrucks serveren hun eten op plastic bordjes met plastic bestek, de spanddoeken achter de kraampjes zijn allemaal van plastic en ook de handgemaakte ansichtkaarten zijn zonder uitzondering verpakt in plastic hoesje), kun je hier tóch terecht voor zero waste inspiratie en aankopen. 

Wat dacht je bijvoorbeeld van vintage servies of kussensloopjes van gerecyclede materialen? Dat past prima binnen een plasticloze levensstijl. Wij vonden vooral de vintage-artikelen behoorlijk prijzig en gaven daarom eerder ons geld uit bij de kraam met duurzaam bamboebestek en mooie snijplanken.

De Sunday Market omschrijft haar visie en doel zelf als 'het leggen en bevorderen van verbindingen op het gebied van kunst, cultuur en ondernemerschap, door middel van het bieden van een creatief platform'.  Op de site staan nog meer van deze PR-waardige kreten, waarbij 'een open en dynamische plek vol speelsheid en creativiteit' wellicht íéts te zoet is. Zelf omschrijf ik de markt eerder als "gezellig, snuffelwaardig en inspiratievol". 


Wat we daarnaast erg leuk vonden waren de kraampjes met gedroogd fruit en noten in grote bakken, waar je met je eigen bakje of zakje een prima zero waste proof snack kunt scoren. Gedroogde kiwi, hoe verleidelijk? We hebben overigens niets gekocht, want we zaten nog vol van onze lunch bij De Bakkerswinkel - ook op het Westergasterrein.

Kortom: de Sunday Market is een superleuke hotspot voor een dagje snuffelen en nieuwe merken ontdekken. Ook een houten zonnebril vind je er gegarandeerd. En... als je naar de markt in Amsterdam gaat, sla dan vooral een bezoekje aan de Bakkerswinkel niet over!

Meer informatie: http://sundaymarket.nl/

Komende markets in Amsterdam: 

Komende markets in Den Haag: 

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook