Zoete sesamkoekjes zonder suiker (mooi op tijd voor moederdag)

07:13

Moederdag vergeten? Geen nood! Deze koekjes heb je zó gemaakt, ze zijn lekker, gezond en een gegarandeerd succes. Ook leuk als verjaardagscadeautje of gewoon voor bij een kopje thee of om mee naar je werk te nemen.

Wat heb je nodig:
  • anderhalf kopje roggemeel
  • een halve theelepel baksoda
  • twee eetlepels honing
  • twee eetlepels tahin
  • twee eetlepels rijststroop (je kunt ook meer honing toevoegen als je geen rijstroop hebt, of kiezen voor dadelstroop, agavesiroop.. als het maar zoet is)
  • sesamzaad
  • een snufje zout

Hoe maak je de koekjes?
1. Mix in een schaaltje het roggemeel, de baksoda en het zout goed door elkaar.
2. Roer in een ander schaaltje de honing, tahin en rijststroop door elkaar (als de honing niet vloeibaar genoeg is kun je hem even opwarmen door het potje in een bakje heet water te zetten). Je zou een theelepeltje vanille toe kunnen voegen als je dat lekker vindt.
3. Meng de inhoud van de twee schaaltjes en kneed het tot een kruimelig deeg. Vorm hier balletjes van (als het deeg te plakkerig is kun je wat meel toevoegen, als het te droog is wat stroop).
4. Rol de balletjes door de sesamzaadjes, druk ze plat en leg ze in een ovenschaal of op een vel bakpapier. Wanneer je het koekje aan één kant een beetje indeukt, kun je er heel eenvoudig een hartje van maken.
5. Bak de koekjes 20 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven. Draai ze om en bak ze nog een paar minuten extra zodat ze lekker knapperig worden.

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook