DIY tandpasta op basis van bakzout

07:48

We begonnen ons zero-waste-tandenpoetsavontuur met een bamboe tandenborstel en tandtabletjes. Maar sinds kort poets ik mijn onze tanden met een DIY tandpasta op basis van het multifunctionele baking soda (of bakzout, zuiveringszout, natriumbicarbonaat).

Ik mix een eetlepel gekookt water, drie eetlepels bakzout en 5 druppels pepermuntolie door elkaar en that's it. Je kunt de hoeveelheid water variëren om dikkere of vloeibaardere tandpasta te maken. Ik bewaar de pasta in een klein weckflesje dat ik eerst heb uitgekoookt. Luchtdicht afgesloten blijft het zeker twee weken goed.

Deze DIY tandpasta is reinigend, ontsmettend en verfrissend. Omdat het basisingrediënt bakzout is, is de tandpasta wel behoorlijk zout, ook al geeft de pepermuntolie het een frisse smaak.

Let op: Zoals je in Doe Het Zero kunt lezen gebruiken wij zelf deze tandpasta niet meer, omdat we een fijner alternatief hebben gevonden: tandpastatabletjes. Check ook altijd eerst bij je tandarts of DIY tandpasta voor jouw gebit een goede keuze is. 

You Might Also Like

6 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook