DIY tandpasta op basis van bakzout

07:48

We begonnen ons zero-waste-tandenpoetsavontuur met een bamboe tandenborstel en tandtabletjes. Maar sinds kort poets ik mijn onze tanden met een DIY tandpasta op basis van het multifunctionele baking soda (of bakzout, zuiveringszout, natriumbicarbonaat).

Ik mix een eetlepel gekookt water, drie eetlepels bakzout en 5 druppels pepermuntolie door elkaar en that's it. Je kunt de hoeveelheid water variëren om dikkere of vloeibaardere tandpasta te maken. Ik bewaar de pasta in een klein weckflesje dat ik eerst heb uitgekoookt. Luchtdicht afgesloten blijft het zeker twee weken goed.

Deze DIY tandpasta is reinigend, ontsmettend en verfrissend. Omdat het basisingrediënt bakzout is, is de tandpasta wel behoorlijk zout, ook al geeft de pepermuntolie het een frisse smaak.

You Might Also Like

6 reacties

 1. Ik denk dat dit wel kan, wij gebruiken het ook en hebben een beugeldraadje (spalkje). Momenteel wisselen we het nog wel af met tandpastatabletjes. Ik zou voor de zekerheid even overleggen met je tandarts of orthodontist!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Is het mogelijk om ergens verpakkingsvrije baking soda vandaan te toveren, of gebruiken jullie toch die verpakt zijn in karton?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij kunnen dat los kopen bij de Nieuwe Graanschuur in Amersfoort, maar anders is inderdaad papier een goede optie

   Verwijderen
 3. Wat voor een soort essential olie gebruiken jullie? Op bijna alle olies die ik vind staat namelijk dat deze niet ingenomen mogen worden.

  BeantwoordenVerwijderen

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl.

Facebook

Pinterest