Waardeer je wasbak in 5 minuten

13:09

"Bang! En het vuil is weg." Iedereen heeft wel eens gefascineerd naar de Tell Sell reclames gekeken, vol onmisbare allesreinigers, turbocleaners en elektrische dweilen. Toch heb ik altijd de verleiding kunnen weerstaan om de telefoon te pakken. Simpelweg omdat de bruisende, borrelende superoplossers er wel heel chemisch uitzagen.

Omdat ik nogal veel thee drink, is mijn wasbak helaas vaak een beetje bruinig. Dat ziet er niet echt heel fris uit, dus het was tijd voor een grote schoonmaak. Voor deze poetsbeurt zijn alleen natuurlijke ingrediënten gebruikt.

Wat heb je nodig
- Baksoda
- Azijn
- Citroen(schil)
- Eventueel een beetje olijfolie
- Wat water
- Een (composteerbaar) sponsje

En zo doe je het
Sprenkel een beetje baksoda over je gootsteen en wrijf met een sponsje zachtjes over je wasbak. Maak rondgaande bewegingen of wrijf met de 'nerven' mee. Je zult zien dat er al heel veel vuil van je wasbak afkomt. Misschien meer dan je in eerste instantie überhaupt zag zitten!
  
 Nu is het tijd voor de tweede stap. Giet een scheutje azijn in de wasbak. Het gaat borrelen en sissen, maar dat maakt niet uit. Wrijf weer zachtjes met een sponsje over het oppervlak. Je ziet dat de wasbak al een stuk beter wordt! Spoel na met een beetje water

Om geurtjes te verwijderen en meer glans te krijgen, kun je met een citroen- of sinaasappelschil over de oppervlakte van de hele wasbak vegen. Maak weer ronddraaiende bewegingen. Een (onbespoten) biologische citroen is uiteraard het slimste. Gebruik gewoon een restje van een maaltijd!

Voor de final touch, en om je wasbak wekenlang mooi te houden, kun je een klein beetje olijfolie op een doekje doen en een laatste keer over je wasbak wrijven. Et voila! Dat was het! Je kunt je wasbak weer waarderen!

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook