Warm weekendontbijtje

10:50

Voor mij bestaat een perfecte zondag voornamelijk uit uitslapen en afbakcroissants eten. Althans, dat wás zo. Omdat de croissantjes altijd in het plastic zitten (en ook niet echt heel goed voor je zijn) moest ik op zoek naar een warm alternatief voor de zondagochtend. Op verschillende blogs las ik over 'appeltaart oats'. Ik probeerde het een keer met een nacht in melk gewelde havermout en een flinke dosis kaneel, maar vond het écht niet lekker. Totdat ik besloot om er een andere variant van te maken... 

Deze oats zijn warm. En dat is heeeel fijn! Nee, het smaakt niet naar appeltaart. Appeltaart zit bomvol suiker en dat proef je eraan af. Maar het is wél heel lekker en comfy food voor een brakke zondagochtend. En helemaal waste free, dus je kunt er zorgeloos van eten.

Je hebt niet veel nodig
  • Een appeltje. Ik vind elstar het lekkerst. En dan natuurlijk het liefst biologisch!
  • Ongeveer drie scheppen havermout
  • Ongeveer 200ml (amandel)melk. Ik weeg het nooit af, dompel de oats gewoon een beetje onder
  • Snufje kaneel
  • Eventueel wat agavesiroop
  • Handje studentenhaver (uit de bulk van Ekoplaza of Bio'c'bon bijvoorbeeld) 
En zo maak je jouw lekkere ontbijtje
  Doe de havermout en melk met een snufje kaneel in een kommetje. Mix het met een lepel een beetje door elkaar. Je kunt het ook in de blender doen, als je geen 'stukjes' wilt proeven. Zet de havermout 2 minuten op de hoogste stand in de magnetron.
Snijd ondertussen de appel in kleine blokjes. Je kunt de appels ook in de magnetron mee'bakken', maar ik vind een knapperige appel lekkerder! Als de oats klaar zijn, mix je ze een beetje door elkaar, zodat de melk-oats-kaneelverhouding er goed uitziet. Voeg vervolgens als topping je appelpartjes, studentenhaver, wat agavesiroop (maakt het lekker zoet) en nog wat kaneel toe. Eet snel op, want warm is dit ontbijtje het lekkerst!

Toch meer zin in banaan?  Of moet je snel de deur uit? Check dan eens onze andere ontbijtgerechtjes!


You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook