Onze zero waste ochtendroutine

06:43


Samenwonen met je zus heeft zo zijn voordelen. Vooral als je allebei van smoothies en een chille lunch houdt. Maar er zijn ook minpuntjes te bedenken: zo zijn we allebei absoluut geen ochtendmensen en stimuleren we elkaar dus niet echt om vroeg op te staan en een Miracle Morning te hebben. Zo ziet onze gemiddelde doordeweekse ochtend eruit!

7.00 Wekker
Ik (J) hoor in Nicky's kamer de wekker afgaan en weet dat die van mij dan over 5 minuten gaat. We blijven allebei liggen. 

7.15 Snooze or lose
Yes, nog één keer snoozen oké? 

7.30 Oké, eruit
Dit is het moment waarop we er meestal uitgaan. Soms weten we het nog wel te rekken. Als ik (J) de vorige avond laat thuis ben gekomen blijf ik soms nog een halfuurtje liggen. The perks of being your own boss... Nicky moet om 8 uur de deur uit zijn, dus voor haar valt er minder te kiezen. 

Het eerste wat we doen als we wakker worden, na het leegscheppen van de kattenbak..., is het maken van een smoothie. Onze buren vinden ons vast héél gezellig, want iedere ochtend staat de blender te loeien. In ons vorige huis (heel gehorig) hoorden we de buurjongens een keer zeggen dat ze het zo raar vonden dat iemand iedere ochtend stond te stofzuigen. Euhm... dat was onze blender! Afhankelijk van het aanbod van De Nieuwe Graanschuur en de inhoud van onze koelkast maken we een smoothie. Sinds het zien van de documentaire That Sugar Film op Uitzending Gemist proberen we minder suiker te eten. Of tenminste... We proberen de chocola een beetje te compenseren met extra groenten. Daarom zijn we sinds een maandje overgestapt op groene smoothies. Sowieso doen we er een banaan en havermout in, maar daarnaast nu dus ook een handje amandelen, komkommer, courgette, spinazie of sla. We zijn nog volop aan het experimenteren, dus tips zijn welkom!

Als mijn vriend blijft slapen maak ik voor drie personen smoothies. Eerst vond hij het een beetje te gezond (zijn ontbijt bestaat uit cornflakes met suiker en een gecarameliseerde rijstwafel), maar nu begint hij er al aan te wennen. Het lijkt er zelfs op dat hij het lekker vindt! Dat kan natuurlijk ook komen doordat ik er wat chocola als topping op doe ;) 7.45 Twee ons per dag
Na de smoothies is het tijd voor de lunch. We wisselen vers brood van de bakker (we kopen het ongesneden en snijden er dan 's ochtends wat af zodat het langer vers blijft) af met homemade salades. Vooral de laatste tijd eten we zeker 3 tot 4 keer per week een salade voor lunch. Ook hier geldt het motto: wat er in huis is, gaat in de salade. Appel, couscous, sla, paprika, courgette, zaden, pitten, noten... er is al van alles uit de kast getrokken. Het liefst experimenteer ik nog wat meer met salades en dressings uit het boek Salad in a Jar, maar door het onvoorspelbare aanbod bij de Nieuwe Graanschuur is dat best lastig. 8.00 Ontbijtje to go
Nicky komt rond dit tijdstip meestal de keuken inrennen en doet haar smoothie, RVS rietje en salade in haar tas. Ze ontbijt op haar werk. Ze springt op de fiets naar haar werk. Ik begin nu meestal aan de afwas. Als je alles 's ochtends meteen afwast is dat 's middags een stuk fijner thuiskomen. Vaak staat er ook nog wat afwas van de dag ervoor, dus ik hoef me nooit te vervelen. Tijdens de afwas bedenk ik wat ik vandaag allemaal moet doen. 

8.15 Planmatige aanpak 
Ik (J) werk voor mezelf, dus begin de dag met mijn to do's inplannen. Sinds kort gebruik ik de Purpuz Planner, in combinatie met Google Calendar om te kijken of dat goed voor me werkt. De planner is bedoeld om je doelen te concretiseren en ervoor te zorgen dat je je ook echt aan je doelen houdt. De focus verliezen is natuurlijk erg makkelijk. Ondertussen drink ik mijn smoothie. 
8.30 Social set-up 
Ik werk onder andere als social media manager en begin de dag dus met het aflopen van de kanalen die ik beheer. Reacties geven, statistieken bijhouden, contentplanningen checken... iedere dag begint heel sociaal. Ik zet bewust pas ná de afwas en het ontbijt maken mijn wifi aan, omdat ik anders meteen achter alle social media kruip. Ondertussen komt onze kat Purrlock vaak even om aandacht vragen. Als ik op bed de kanalen afloop, zit hij binnen no time bij me. Met mijn ene hand werk ik, met mijn andere hand aai ik over zijn buikje. Goed begin toch? Zo ziet het er ongeveer uit:

8.45 Douchen & weg
Om 8.45, althans dat is het doel, spring ik snel onder de douche en ga ik met mijn salade naar kantoor. Daar kijk ik meestal pas mijn mails. Althans, ook dat is het plan, maar in werkelijkheid niet altijd waar. Soms ben ik pas om 10.00 op kantoor, omdat ik eerst 's ochtends thuis werk of een blogpost maak en soms ben ik er al om 8.30 omdat ik geen zin heb om te douchen of veel moet doen die dag. Op maandag ben ik zelfs pas om 11.00 op kantoor, omdat ik 's ochtends het huis schoonmaak  en naar yoga ga. Maar op dinsdag gaat al om 6.45 de wekker, omdat ik dan naar Den Haag moet. Vooral dan merk ik hoe productief en wakker iedereen eigenlijk al is, zo vroeg op de ochtend. 

Op naar een Miracle Morning?
Ik heb bij de bibliotheek het boek Miracle Morning geleend, omdat ik benieuwd ben of ik mijn ochtendroutine (vooral het eerste deel van snoozen) efficiënter kan maken. Ik weet dat ik ab-so-luut geen ochtendmens ben, maar volgens de auteur, Hal, kan iedereen dat worden. Vooral een beetje mediteren, wat schrijven en rek- en strekoefeningen doen lijkt me 's ochtends heel chill. Nicky geeft ook vaak aan dat ze eigenlijk thuis wil ontbijten en relaxt de dag wil starten. Wie weet volgt er binnenkort dus een ochtendroutine-update... ;) 

Hoe ziet jouw ochtend eruit? En heb je nog leuke tips? 

Liefs,
Nicky & Jessie
Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail
Volg ons op Facebook: facebook.com/emmajohnblog/
Volg Nicky op Instagram: instagram.com/nickyemmajohn en Twitter: @Nickyemmajohn
Volg Jessie op Instagram: instagram.com/anewzero en Twitter: @JessieAnz

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook