Onverpakt en frisgewassen met een shampoobar

18:15


De laatste maanden hebben wij heel wat manieren uitgeprobeerd om onze haren te wassen. We begonnen met de no poo methode (helemaal shampoovrij), gingen over op baksoda, ontdektden de nadelen en ruilden het in voor roggemeel, besloten over te stappen op aleppozeep en eindigden bij de Lush shampoobar. 

Ons haar heeft dus erg veel te duren gehad en dat is zeker te merken. Toch is uitproberen en testen de enige manier om een juiste behandeling voor je lokken te vinden. Ik ben er bijvoorbeeld achtergekomen dat, zelfs na 3 maanden, wassen zonder shampoo (met alleen kalkrijk Parijs water) niet ideaal is voor mijn haar. Ik werd creatief met sjaaltjes en haarbandjes om mijn vette lokken te verdoezelen, maar kwam toch tot de conclusie dat, zelfs na een lange periode, mijn haar écht iets meer nodig heeft.

De roggemeelmethode werkte prima, maar is erg tijdsintensief. Omdat het roggemeel in je haar achterblijft moet je erg lang wassen en uitkammen en... ik ben daar eigenlijk te lui voor. Daarom was ik blij toen ik positieve verhalen over de Lush shampoobars hoorde. Is dit de oplossing? 

Even voor de duidelijkheid: de situatie was echt heel erg. Mijn haar was vet bij de kruin en stroïg aan de punten. Dit kwam ook omdat het al een tijd niet geknipt is, maar dat is inmiddels verholpen. Tijd voor de shampoobartest!

De resultaten
Ik ben erg tevreden. Ondanks dat de bar prijzig is (ik betaalde ongeveer 8 euro en stopte hem in mijn eigen zakje - scheelt weer een blikje) kun je er denk ik wel lang mee doen. Per wasbeurt moet je drie keer met de bar over je hoofd heen gaan, waardoor het vanzelf gaat schuimen. Dit komt helaas doordat er SLS in de shampoobar zit, wat niet per se een fijn (want chemisch) ingrediënt is, maar wat er aan de andere kant wel voor zorgt dat je hoofdhuid schoon eruitziet en fris aanvoelt.
Ik ga proberen om één keer per week mijn haren te wassen en ben benieuwd hoe het verloopt!

You Might Also Like

5 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook