Review: eyeliner (in bamboe verpakking!) van Zao

15:16


Ondanks dat we niet veel make-up dragen, is eyeliner wel een favoriet. Eerder gebruikte we dierproefvrije eyeliner van Yves Rocher, maar sinds die op is, moesten we een alternatief zoeken.  Gelukkig kregen we van webshop SeBio (bekend van de zero waste kit waar we eerder over schreven) een bamboe eyeliner opgestuurd. Wauw!

Update 2021: inmiddels gebruiken we al een aantal jaar de eyeliner van Zao en zijn we nog steeds enthousiast. We kopen hem nu (en ook de refill) extra voordelig bij Kazidomi. Met de code ZEROWASTEPROJECT10 krijg je 10 euro korting + gratis verzendkosten op je bestelling en met de code ZEROWASTEPROJECT20LID krijg 20 euro korting op een lidmaatschap + gratis verzendkosten. Geldig bij een aankoop van minimaal 49 euro

De eyeliner is van ZAO, een merk dat zich inzet voor 'schoonheid en duurzaamheid'. Het Franse merk maakt gebruik van bamboe verpakkingen. Bamboe groeit heel snel en kan CO2 opnemen en is dus een mooi duurzaam materiaal. Bijna alle producten zijn volgens de site van het merk navulbaar, maar voor de eyeliner vonden we nog geen navulling.

Ook de verpakking van de eyeliner is van katoen. Ondanks dat een katoenen zakje voor je eyeliner niet per se nodig is, vinden we het toch een beter alternatief dan een plastic omhulsel! Verder bestaat de liner uit 100% natuurlijke biologische en fair trade geteelde ingrediënten, zijn de producten talkvrij, komen ze niet uit de petrochemische industrie, hebben ze geen conserveringsmiddelen (geen parabenen, fenoxyethanol, minerale olie, paraffine, polysorbaat, EDTA, BHT, BHA,) en zijn ze niet op dieren getest.What's not to like? Oh ja, ook niet onbelangrijk: in het gebruik is de eyeliner ook prima! Het kwastje is erg flexibel, wat misschien erg wennen is als je een 'hard' kwastje gewend bent, maar wij vinden het wel praktisch. Hij is mooi zwart en redelijk waterproof. Hieronder een foto van mijn eyeliner (in de trein opgedaan) na een dag door Amsterdam fietsen en heen en weer sprinten. Niet slecht, toch? De eyeliner is niet meer te koop in de webshop van SeBio. Wij hebben dit testexemplaar (binnen één dag!) opgestuurd gekregen. Het artikel is verder geen gesponsorde post en al onze oordelen en informatie komen van onszelf. Wel zo eerlijk :) Bij Kazidomi koop je hem als lid al voor €16,72. 

PS: zoals je ziet is mijn huid op de foto niet erg zuiver. Working on it! Momenteel probeer ik diverse huidverzorgingsmethoden uit, waar later een blog over verschijnt :)


You Might Also Like

4 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook