Outfit of the day: tweedehands met duurzame schoenen

06:43

Tijdens onze vakantie in Lissabon (daar zullen we het de komende tijd nog regelmatig over hebben, want we zijn helemaal geïnspireerd teruggekomen!) hadden we maar één koffertje met kleding bij ons. Maar het was stralend weer, dus we hadden even geen truien en dikke jassen nodig, maar konden prima overweg met luchtige bloesjes.

Dit is één van mijn favoriete outfits voor op reis: een lichtblauw tweedehands linnen blousje (in Berlijn gekocht), een zwarte tweedehands skinny jeans (ook uit Berlijn) en mijn zwarte TOMS. Omdat het in Lissabon lekker zonnig was, droeg ik natuurlijk ook mijn houten zonnebril!

Ik heb mijn TOMS nu ongeveer een jaar en ze zitten nog steeds perfect. De schoenen die ik heb (de classics), hebben een suède zooltje en de buitenkant is canvas. Ik heb TOMS gekocht, omdat ze bij de productie van hun schoenen rekening houden met de milieu-impact. Zo maken ze schoenen van duurzaam en veganistisch materiaal (natuurlijke hennep, biologisch katoen en gerecycled polyester). De schoenen koop je helaas niet zero waste, maar de verpakkingen worden wel zo bewust mogelijk geproduceerd. De schoenendozen zijn bijvoorbeeld voor 80% gemaakt van gerecycled afval en worden bedrukt met milieuvriendelijke soja-inkt. En TOMS hanteert een one for one-principe: bij elk paar schoenen dat je koopt schenken ze een paar schoenen aan een kind in nood.


You Might Also Like

4 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook