Outfit of the day: tweedehands met duurzame schoenen

06:43

Tijdens onze vakantie in Lissabon (daar zullen we het de komende tijd nog regelmatig over hebben, want we zijn helemaal geïnspireerd teruggekomen!) hadden we maar één koffertje met kleding bij ons. Maar het was stralend weer, dus we hadden even geen truien en dikke jassen nodig, maar konden prima overweg met luchtige bloesjes.

Dit is één van mijn favoriete outfits voor op reis: een lichtblauw tweedehands linnen blousje (in Berlijn gekocht), een zwarte tweedehands skinny jeans (ook uit Berlijn) en mijn zwarte TOMS. Omdat het in Lissabon lekker zonnig was, droeg ik natuurlijk ook mijn houten zonnebril!

Ik heb mijn TOMS nu ongeveer een jaar en ze zitten nog steeds perfect. De schoenen die ik heb (de classics), hebben een suède zooltje en de buitenkant is canvas. Ik heb TOMS gekocht, omdat ze bij de productie van hun schoenen rekening houden met de milieu-impact. Zo maken ze schoenen van duurzaam en veganistisch materiaal (natuurlijke hennep, biologisch katoen en gerecycled polyester). De schoenen koop je helaas niet zero waste, maar de verpakkingen worden wel zo bewust mogelijk geproduceerd. De schoenendozen zijn bijvoorbeeld voor 80% gemaakt van gerecycled afval en worden bedrukt met milieuvriendelijke soja-inkt. En TOMS hanteert een one for one-principe: bij elk paar schoenen dat je koopt schenken ze een paar schoenen aan een kind in nood.


You Might Also Like

4 reacties

 1. Wat een leuke outfit! Die Toms zien er echt tof uit. Even een vraagje: als de schoenen veganistisch zijn, hoe kun het zooltje dan van suède zijn? Of is het nep suède?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Desi, het wordt niet helemaal duidelijk uit mijn blog, maar TOMS zijn niet altijd vegan. De classics (in deze post) niet, die hebben een suède zooltje. Maar er zijn verschillende andere modellen, volgens mij vermelden ze in hun webshop de materialen!

   Verwijderen
 2. Leuke Toms idd, maar bij Rank a Brand zijn ze er niet zo positief over... Het feit dat Toms bepaalde goede doelen steunt of zelf onderhoudt, betekent niet dat hun productieproces ook per se duurzaam en eerlijk is. http://www.rankabrand.nl/duurzame-schoenen/Toms Jammer! Want ze zijn wel leuk :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Fieke, ik had inderdaad ook gezien dat TOMS bij RankaBrand niet goed scoort. Maar ik zag ook dat dat niet is omdat ze dingen verkeerd of niet doen, maar omdat ze er niet open over zijn (en we dus niet weten of ze superduurzaam zijn of niet). En er zijn natuurlijk ook dingen die wel open zijn en die ze juist wél goed doen, beter dan veel andere merken. Maar het blijft een lastige kwestie als de productie zo ondoorzichtig is. Ik zou dan ook graag zien dat we daar meer duidelijkheid over krijgen!

   Verwijderen

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl.

Facebook

Pinterest