Duurzaam ondergoed: biologische boxers voor duurzame mannen

06:19

Boxer en shirt van Saint Basics. Foto: Saint Basics

We schreven al eens over duurzaam vrouwenondergoed, maar mannen hebben natuurlijk ook wel eens een nieuwe onderbroek nodig. We delen een aantal favorieten van onze vriendjes (en stiekem natuurlijk ook van ons). Mét mannenmening!

Thought

De bamboe boxers van Thought zijn superzacht en comfortabel en verkrijgbaar met mooie stijlvolle prints. Het merk heette tot 2017 Braintree en is in 1995 in Australië opgericht als mannenkledingmerk. Inmiddels kunnen ook vrouwen er terecht en naast ondergoed verkopen ze ook sokken (waar wij fan van zijn, vooral de kerstsokken en de kattensokken!) en kleding.
Mannenmening: Dit is de #1 boxer van mijn vriend, omdat hij ze supermooi vindt en ze goed zitten.
Materiaal: 67% bamboe viscose, 28% biokatoen, 5% jerseyspandex
Prijs: 15-18 euro per boxer. Ze hebben ook giftboxen met drie boxers binnen een thema voor 50 euro.
Site / Shop deze boxers bijvoorbeeld bij LotikaDe Groene Knoop en Created by earth.

Organic Basics 

Het ondergoed van Organic Basics is heel zacht en heeft een stevige bovenkant. Dit merk komt uit Scandinavië en dat zie je: simpele kleuren, simpele lijnen en kwalitatief goede stoffen. 

Mannenmening: Wij hebben de vrouwenvariant en die wordt altijd ingepakt als we een weekendje weggaan "omdat die er wel goed uit ziet en ik dan niet op mijn kop krijg dat ik de verkeerde heb meegenomen". Tsja, snappen we. 
Materiaal: voornamelijk biokatoen. Ook varianten van lyocell en SilverTech beschikbaar
Prijs: 40 euro voor een set van 2 boxers.
Shop het duurzame ondergoed van Organic Basics (aff)

Boxers van Organic Basics

Mannenrantsoen

De biokatoenen boxer van Mannenrantsoen vind ik (N) één van de mooiste mannenboxers. Ze worden onder eerlijke omstandigheden in Europa gemaakt van Oeko-tex gecertificeerde materialen. Dit Groningse merk profileert zich als een echt mannenmerk, ze hebben naar eigen zeggen bijvoorbeeld een 'mannelijke filosofie' en een 'mannelijk productieproces'. Daarnaast hebben ze een slim concept bedacht: een onderbroekenabonnement. Je krijgt dan - afhankelijk van welk abonnement je kiest - elk kwartaal of elk halfjaar een doos met boxers en/of sokken thuisbezorgd. Ze hebben trouwens maar één model, dus je hoeft in elk geval niet bang te zijn voor keuzestress.


Mannenmening: Mannenrantsoen staat bij mijn vriend op #2, omdat hij dit de meest stijlvolle basic boxer vindt.
Materiaal: 95% biokatoen en 5%elastaan
Prijs: 15 euro per boxer. Als je elk kwartaal drie boxers laat bezorgen kost dat 39 euro.
Shop

Saint Basics

In ons overzicht van vrouwenlingerie kwam Saint Basics al voorbij - nog zo'n duurzaam merk van eigen bodem. Ze maken dus ook mooie mannenboxers van eucalyptus of van biologisch katoen. Zo'n 95% milieuvriendelijker dan reguliere boxers claimen ze zelf. Je kunt kiezen uit een stuk of 10 kleuren en printjes, dus er zit vast iets bij dat je mooi vindt. Gebruik code 'zerowaste' voor 10% korting! 



Mannenmening: deze boxer staat op #3, met name omdat mijn vriend het tof vindt dat ze van eucalyptus gemaakt worden. Ze zitten ook goed, hij is alleen niet helemaal tevreden met de kleur.
Materiaal: 95% Tencel en 5% elastaan
Prijs: 20/21 euro. Als je er meer koopt krijg je 5-10% korting. Gebruik code 'zerowaste' voor 10% korting op de hele collectie! 
Shop de duurzame boxers van Saint Basics * affiliate

Bamboodaddy

De 'BUDDYbam' is de bamboe boxer van Bamboodaddy. Naast boxers maken ze ook t-shirts, sokken en ondershirts van bamboe. Ook dames kunnen hier terecht voor bamboe basics. Dit vind ik zelf niet de állermooiste boxer op aarde (ik vind hem iets te 'sportief' denk ik), maar ik vind hem zeker niet lelijk en het materiaal is heel fijn.
Mannenmening: de #4 boxer van mijn vriend, omdat hij wel prima zit, maar de tekst op de band een beetje aanwezig is.
Materiaal: 68% bamboe viscose, 28% katoen, 4% elastaan
Prijs: 2 voor 33 euro
Shop

Dilling

Dit Deense merk maakt al biologisch ondergoed sinds 1916! Ze hebben ondergoed van merinowol (speciaal voor outdoor mensen) en van biokatoen. Dilling werkt niet met retailers, als je je onderbroek bestelt wordt die direct vanuit het magazijn in Denemarken naar je toegestuurd. Ze zijn daarom ook lekker betaalbaar (net als de damesslips trouwens).

Mannenmening: die volgt nog..
Materiaal: 95% biokatoen, 5% elastomeer
Prijs: 14 euro (merinowollen boxers kosten 20 euro)
Shop


Hopelijk heb je iets aan dit overzicht als je toe bent aan een nieuwe (stapel) onderbroek(en)! En voor de vrouwen onder ons: misschien wat inspiratie voor vaderdag, kerst of de verjaardag van je vriendje ;)

Liefs,
Nicky & Jessie

Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail
Volg ons op Facebook: facebook.com/hetzerowasteproject/
Volg Nicky op Instagram: instagram.com/hetzerowasteproject en Twitter: @Nickyemmajohn
Volg Jessie op Instagram: instagram.com/anewzero en Twitter: @JessieAnz

You Might Also Like

2 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook