Verpakkingsvrij winkelen bij Prana Bio Bulk

10:21


Een tijdje geleden kreeg ik een mailtje van Hanne en Tine Elsen. Of ze op onze Zero Waste Bulkmap mochten met hun winkel Prana Bio Bulk. Euh... Ja, natuurlijk! Want Hanne en Tine hebben sinds twee jaar de enige verpakkingsvrije winkel van Limburg, BelgiĆ«. Hoe tof is dat? Ik moet nog een tripje naar Limburg plannen, maar kon eigenlijk niet wachten om deze toffe zero waste winkel met jullie te delen. Gelukkig hebben Hanne en Tine ons al van alles verteld over hun zero waste shop.

Twee zussen met een missie

Wat wij natuurlijk ontzettend tof vinden, is dat Hanne en Tine twee zussen zijn. Samen zijn ze het gezicht van Prana Bio Bulk. "Gezonde voeding en ecologie zijn een rode draad doorheen ons leven", vertellen ze hierover. "Biologische voeding heeft altijd onze voorkeur gehad, maar we stoorden ons aan alle die verpakkingen. Uit eigen frustratie en een tekort aan oplossingen hiervoor zijn we daarom gestart met Prana Bio Bulk. Wij zijn ervan overtuigd dat gezondheid en ecologisch samen moet kunnen gaan". En daar zijn wij het natuurlijk helemaal mee eens.


"Onze visie en doel is mensen helpen meer duurzame keuzes te maken bij het winkelen. Verspilling verminderen door de klant de mogelijkheid te geven zelf de aangekochte hoeveelheid te kiezen. Het bevorderen van een gezondere levensstijl en gezondere wereld, zonder overbodige verpakkingen". En daarom kun je bij Prana Bio Bulk terecht voor Ɣllerlei producten. Van deegwaren en peulvruchten tot noten en superfoods: het assortiment van Prana Bio Bulk is ontzettend uitgebreid.

Bulk in BelgiĆ« 

Het valt ons op dat in Belgiƫ de zero waste lifestylemovement steeds groter wordt - en dat de verpakkingsvrije winkels als paddenstoelen uit de grond schieten. Ook bij Prana Bio Bulk is de aandacht voor zero wast enorm. "Bijna iedereen neemt al een boodschappentas mee naar de winkel. Wij gaan een stap verder en verwelkomen ook lege verpakkingen. We merken dat er soms nog een drempel is hiervoor maar mensen die eenmaal de stap zetten er echt wel vlotjes mee aan de slag gaan. Onze grootste groep klanten zijn jonge gezinnen. Wat we erg positief vinden, jong geleerd is oud gedaan".



Lastige leveranciers 

Natuurlijk kun je als winkelier bedenken om helemaal verpakkingsvrij te gaan, maar dan moet je ook de leveranciers nog mee krijgen. Dat is soms nog een uitdaging, volgens Hanne en Tine. "Het is vaak nog lastig om leveranciers te vinden die ook een ecologische visie hebben. Onze producten voldoen liefst aan de volgende drie criteria, en minstens aan Ć©Ć©n ervan. En dat is onverpakt, biologisch en lokaal. We hebben dus niet de gemakkelijkste weg gekozen. Maar verandering vergt inspanning en de grootste beloning is elke dag een verschil kunnen maken".



Meer dan bulk

Naast een verpakkingsvrije winkel in Heusden-Zolder hebben de zussen hun diensten uitgebreid. Via de site kun je gemakkelijk een online bestelformulier invullen, waarna je de volgende dag info over je bestelling krijgt. Ook kun je bij Prana terecht voor therapie, gegeven door Stijn Elsen. Stijn is al vijftien jaar gezondheidspsycholoog en auteur van de bestseller Een Leven Lang Gezond en Gelukkig.

Meer info? Check de site van Prana Bio Bulk of volg de zussen op Instagram.
Of ga een keer langs: Kanaalweg 15, Heusden-Zolder

Openingstijden:
Ma-Do 9-12 en 14-18
Vrijdag 9-12 en 14-17
Zaterdag 9-12
Zondag gesloten




Zijn jullie er al eens geweest? En hebben jullie nog meer toffe zero waste adresjes voor ons? Laat het weten! 

Liefs,
Nicky & Jessie

Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail
Volg ons op Facebook: facebook.com/hetzerowasteproject/
Volg Nicky op Instagram: instagram.com/hetzerowasteproject en Twitter: @Nickyemmajohn
Volg Jessie op Instagram: instagram.com/anewzero en Twitter: @JessieAnz

Foto's: © Prana Bio Bulk

You Might Also Like

0 reacties