DIY make-up remover

16:22


Make-up removers hebben twee nadelen. Één: biologische varianten zijn meestal niet makkelijk en betaalbaar te vinden. Twee: ze zitten vaak verpakt in plastic. Met deze DIY-remover los je dat eenvoudig op.

Ingrediënten
Je hebt niet veel nodig: een leeg potje, een rasp en een vork, gekookt water, Castile Soap (ik gebruik Dr. Bronner's Magic Soap citrus orange) en extra virgin kokosolie (het is belangrijk dat je niet voor geurloze olie kiest, maar voor extra virgin koudgeperst, ik gebruik zelf die van Royal Green).


Hoe maak je deze DIY-remover?

Spoel je lege potje om met gekookt water en vervul het voor twee derde met gekookt water. Gekookt water gebruiken heeft twee voordelen, het is zuiverder en het laat de kokosolie makkelijker oplossen (als het nog warm is).

Rasp een beetje zeep boven het potje. Je hebt niet veel nodig, voor een half kikkererwtenpotje water is iets minder dan een halve theelepel geraspte zeep genoeg. Roer de zeep met een vork totdat het helemaal is opgelost in het water. Het gaat nu een beetje schuimen en lekker ruiken.

Roer tot slot een paar lepels kokosolie door het mengsel. De olie maakt de remover een beetje vettig, dus hoe meer olie je gebruikt hoe vettiger het wordt. Een kleine lepel olie is genoeg voor niet-waterproof make-up (en voelt absoluut niet vet), maar je kunt ook prima vier of vijf lepels kokosolie gebruiken, want de olie is goed voor je huid en je haalt waterproof make-up er veel eenvoudiger af met meer kokosolie.

De remover ziet er niet uit zoals je gewend bent, het is wateriger en daardoor eigenlijk alleen maar makkelijker aan te brengen. Doop een watje, doekje of washandje in de remover en je veegt je make-up er zo af! (oké, je moet een paar keer vegen om alles eraf te krijgen, maar dat moet ik met Hema- of Nivea-remover ook altijd)

You Might Also Like

5 reacties

 1. Hoi! Kan je hiervoor ook een willekeurige andere (vaste) zeep gebruiken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. je kunt het proberen maar dat hebben wij neit getest

   Verwijderen
  2. Ik heb het met Aleppozeep gemaakt en dat werkt ook prima. Voor de geur een paar druppeltjes mandarijn-olie toegevoeg.

   Verwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik maak dit nu al voor de 2e of 3e keer en het is echt heel fijn! Ik heb de lavendel castille zeep; dat is niet zo'n aanrader. Samen met de kokos is het een hele gekke geur. Toch ben ik heel blij dat ik zo mijn make-up remover kan maken. Voelt beter dan telkens een plastic flesje kopen. Daarnaast is het gevoel van zelf 'iets' maken, heel fijn.
  Thanks <3 xxx

  BeantwoordenVerwijderen

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl.

Facebook

Pinterest