De makkelijkste vegan pancakes ooit

17:33



Één van mijn zero waste dilemma's was lange tijd het maken van pannenkoeken of pancakes (de Amerikaanse variant). Vooral omdat verpakkingsvrije (al dan niet plantaardige) melk niet te vinden is. Ik heb een heleboel melkvrije en vegan recepten uitgeprobeerd, maar het mislukte eigenlijk altijd. Mijn pannenkoeken werden te plakkerig (zeker als ik een banaan aan het recept toevoegde), waren niet te keren, waren gewoon echt niet lekker of veranderden in een soort scrambled pancakes. Drama, want pancakes for breakfast is wat mij betreft de beste manier om je weekend te beginnen. 

Maar gelukkig vond ik een paar maanden geleden het antwoord: een heel eenvoudig recept van Groene Avonturen, dat ik een beetje heb aangepast om er de makkelijkste vegan pancakes ooit van te kunnen maken.




Wat heb je nodig?
- 1 deel havermout (ik gebruik een groot glas vol voor 2 personen)
- 1 deel water
- halve theelepel baking soda
- snufje zout
- iets zoets, zoals een halve theelepel suiker of een klein scheutje maple syrup
- optioneel: een paar drupjes citroensap voor extra fluffy pancakes
- optioneel: cacaopoeder, kaneel, chilipoeder of andere kruiden naar smaak

Hoe maak je het?
Mix de havermout met een keukenmachine of blender tot meel. Heb je die allebei niet? Met een staafmixer kom je een heel eind en stukjes is in dit recept niet zo erg. Meng de baking soda, wat zout en zoets toe en mix alles door elkaar met een lepel. Het is ook lekker om wat cacao, kaneel en/of chilipoeder aan het beslag toe te voegen.

Voeg vervolgens het water en eventueel citroensap toe. Roer goed door totdat je een redelijk glad mengsel hebt en laat dit even staan zodat de havermout het vocht opneemt. Na een minuut of tien roer je het beslag nog een keer goed door. Is het echt heel erg dik dan kun je een klein beetje extra water toevoegen. 

Verhit wat olie in een koekenpan en schep met een eetlepel vier hoopjes beslag in de pan. Bak de pancakes een minuut of twee totdat ze loskomen van de bodem en makkelijk te keren zijn. Bak ze aan de andere kant ook nog even tot ze lichtbruin zijn.

En.. that's all!

Serveer met vers fruit, maple syrup of chocolate chips. Of allemaal. Hier scoor je gegarandeerd punten mee!


Hoe maken jullie het liefst (vegan) pancakes?

Liefs,
Nicky & Jessie
Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail
Volg ons op Facebook: facebook.com/emmajohnblog/
Volg Nicky op Instagram: instagram.com/nickyemmajohn en Twitter: @Nickyemmajohn
Volg Jessie op Instagram: instagram.com/anewzero en Twitter: @JessieAnz

You Might Also Like

4 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook