Vegan granola-dadelbites met chocola

10:29

Granola, dadel én chocola? Count me in! Deze (niet on)gezonde energy bites heb je zo op tafel staan en zijn ook zo weer verdwenen. Want ja, ze zijn echt superlekker!

Wat heb je nodig voor 20-25 balletjes?
(je kunt met de hoeveelheden variëren naar smaak, de verhoudingen komen niet heel nauw)
- 15 medjoul dadels
- een flinke eetlepel pindakaas
- twee eetlepels koudgeperste kokosolie
- een handje rozijnen
- 3 eetlepels rauwe cacaopoeder 
- een handje gehakte noten (bijvoorbeeld walnoten, cashewnoten en amandelen)
- 2 à 3 handjes granola (bij voorkeur zelfgemaakt natuurlijk)
- 100 gram pure chocolade

optioneel:
- maanzaad
- lijnzaad
- gedroogde kamille
- sesamzaad
- cacao nibs
- gedroogde appelstukjes


Wat moet je doen?
1. Pureer de dadels, pindakaas en kokosolie. In een hakmolen of foodprocessor gaat dat het makkelijkst, maar omdat wij die niet hebben gebruikte ik een staafmixer. Hak/mixer de ingrediënten net zolang totdat je een beetje een smeuïg goedje hebt. Hoe verser je dadels zijn, hoe makkelijker het gaat. Blijft het te droog? Voeg dan wat extra kokosolie of een klein beetje water toe. Gebruik je hele droge dadels? Week ze dan even voordat je begint.

2. Voeg de rozijnen en cacaopoeder toe en pureer nog even door. Meng vervolgens de noten en de optionele ingrediënten met een vork door het mengsel. Ik vind het lekker om te variëren en het fijne is dat het eigenlijk nooit tegenvalt! Probeer dus gerust eens wat gedroogd fruit, verschillende noten en zaden of specerijen.

3. Spreid het mengsel uit op een bord of in een brede schaal. Meng de (afgekoelde) granola hier doorheen. Dit is hét moment om te proeven of er nog iets ontbreekt. Misschien wil je iets zoets toevoegen (rijststroop, dadelsiroop, suiker) of juist wat zeezout? Of misschien ontbreekt er nog iets hartigs (sesam) of iets pittigs (gedroogde chilivlokken)? Als je helemaal tevreden bent, maak je kleine bolletjes van de mix.

4. Smelt de pure chocolade au bain marie. en doop de balletjes hierin onder. Leg ze vervolgens op een bord en laat een paar uur opstijven in de koelkast. Voor een feestelijke uitstraling kun je de bites nadat je ze door de chocola hebt gerold (maar voordat je ze in de koelkast zet) ook bestrooien met sesam, maanzaad, kokosrasp of andere toppings.

You Might Also Like

1 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook