Omarm de herfstige hoosbuien met deze Indiase pompoensoep

12:00

Jep, de herfst is hier en gaat (voorlopig) niet meer weg. Na een paar superzonnige weekenden begin oktober verlang ik toch weer naar comfy herfstfood. Met deze pompoensoep zit dat wel goed. Fijne seizoensgroenten als aardappel, wortel en - natuurlijk - pompoen, maken dit gerecht heerlijk voor op de bank. En om de soep wat extra pit te geven, maken de Indiase kruiden dit recept helemaal af.

Dit heb je nodig (voor 4 borden)
- 1 biologische pompoen 
- 1 winterpeen
- 1 zoete aardappel (of bataat)
- 1 rode ui
- Boullion of water
- Tikka masala kruiden (los te koop bij De Nieuwe Graanschuur in Amersfoort) 
Eventueel: 
- Crème fraiche of roomkaas
- Wat verse basilicum
En zo maak je het
Snij de pompoen doormidden. Haal de pitten en slierten eruit en snijd de pompoen in blokjes. De pitten kun je roosteren in de oven of koekenpan met wat olijfolie voor een lekkere snack. Schil de zoete aardappel en snij in grove blokjes. Snij ook de winterpeen en de ui.
Verhit een pan op het vuur met wat (kokos)olie en fruit de uitjes. Gooi de pompoen en aardappel erbij en voeg twee flinke eetlepels Tikka masalakruiden toe. Laat even staan (niet aanbranden!). Voeg hier bouillon (of kokend water) aan toe en laat de soep koken. Je kunt zelf bepalen hoeveel bouillon je wilt gebruiken. Ik vind een dikke, romige soep lekker, dus gebruik niet teveel. Voeg als laatste de wortel toe. Als de aardappel en pompoen zacht zijn, kun je alles met de staafmixer tot een romige soep maken. Voeg eventueel wat verse basilicum en roomkaas toe voor de finishing touch. Easy, peasy ánd delicious. Serveer met verse broodjes en geroosterde pompoenpitten als croutons. Smakelijk! 


You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook