Pasta met selderijpesto en cashewnoten

17:37

Iedere week biedt mijn biologische supermarkt een groentetas aan met lokale seizoensproducten. De inhoud wordt door de supermarkt samengesteld en varieert daarom elke week. Omdat de tas erg aantrekkelijk geprijsd is, krijg ik soms ook te maken met groenten die ik zelf niet uit het schap zou pikken. Zo ook de bleekselderij.

Nadat ik voor twee dagen een stamppotje maakte met aardappel en selderij (check ons Instagram-account), had ik nog genoeg selderij over voor nog een recept. En omdat ik in een creatieve bui was, werd dat een pesto. Een selderijpesto welteverstaan.

Dit heb je nodig
- Selderij
- Cashewnoten
- Scheut biologische olijfolie
- Snuf zout

En dit voegde ik ook toe
- Teentje knoflook
- Radijsjes
- Snuf chilipoeder 
- Een paar kikkererwten 
  
Voor de pasta: 
- Pasta
- Een lepel yoghurt



En zo maak je het
Ik weet niet of je dit een recept kunt noemen, omdat het eigenlijk de bedoeling is dat je alles (behalve de yoghurt) in de blender doet en net zolang doorgaat tot je een massa hebt die op pesto lijkt. Je kunt extra olie toevoegen als de 'pesto' nog niet smeuïg genoeg is. Kook ondertussen wat pasta zoals je gewend bent. Als de pasta gaar is, giet je hem af en schep je de pesto erdoorheen. Serveer met een schep yoghurt voor een extra smeuïg resultaat. Eet smakelijk!



You Might Also Like

1 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook